KUMTEPE “ÜYELERİMİZİN AİDAT BORÇLARINA FAİZ AFFI VE YAPILANDIRMA FIRSATI”

Tarih : 2018-05-23 / Kategori : Genel Haber

KUMTEPE “ÜYELERİMİZİN AİDAT BORÇLARINA FAİZ AFFI VE YAPILANDIRMA FIRSATI”

        Iğdır Ticaret Borsası Başkanı Serhat Kumtepe, 18.05.2018 tarih ve 30425 Sayılı Resmî Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 - Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile ilgili kanun kapsamında; 31.03.2018 tarihi dâhil bu tarihe kadar geçmiş yapılandırmalardan faydalanıp faydalanmadığı ve/veya taksitlerini ödeyip, ödemediğine bakılmaksızın aidat borcu olan üyelerimizin; Kanunun yürürlüğe girdiği tarihi takip eden ikinci ayın sonuna kadar ( başvuru için son tarih 31.Temmuz.2018) Borsaya başvuruda bulunulması gerekmektedir.”dedi.

 

        Kumtepe, Vergi Dairesi kapalı olduğu halde Borsa kaydı devam eden üyelerin, bunu kanıtlamaları halinde (Vergi Dairesinden alınacak mükellefiyet yazısı ile) vergi kayıtları açık olan tarihe kadar aidat borçları yapılandırılır. Kapalı olan tarihten sonraki aidatlarının tahakkukları kayıtlardan silinir.
         Yapılandırma için başvuran üyelerin borçlarının anaparaları en fazla 6 eşit takside bölünerek aylık taksitler halinde ödenmesi gerekmektedir.
Kanunda anılan tarih olan 31 Temmuz 2018’e kadar ilk taksitlerinin ödenmiş olması gerekir.
Hakkında icra takibi başlatılan üyelerimizde aynı şartlarda Borsa aidat Borçlarını 6 eşit taksitte ödeyebilecektir. Ancak bu üyelerimizin ilk taksit ödeme zamanı olan 31 Temmuz 2018 tarihinde ilk taksit ile birlikte icra masraflarının tutarını da ödemeleri gerekmektedir.
Kanunda belirtilen taahhüdünü yerine getirmeyen üyelerin aidatları ve munzam aidatlarının ödenmeyen kısımları yasal faizleri ile birlikte tahsil olunacaktır.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası