Iğdır Havalimanı 15 Temmuz Şehidini Unutmadı

Tarih : 2018-07-16 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Havalimanı 15 Temmuz Şehidini Unutmadı

          15 Temmuz’un ilk şehidi Bülent Aydın isminin verildiği Havalimanında anma programı düzenlendi. 
          Törene Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı Müdürü Fikret Bağca,Havalimanı emniyet şube müdürü, Havalimanı personeli ve yolcular anma programına katıldı.

         Törende konuşan Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, Bir destanın bir hain darbe girişimin sonunda bir destanla destanlaşarak son bulduğu milletin siğnesinde sakladığı bir günü anıyoruz 15 Temmuz bu ülkenin gördüğü en hain girişimlerden bir tanesidir bu millet çok destan yazdı bunun sonuncusu da 15 Temmuzdur yurdun bir çok yerinde olduğu gibi bizimde iki tane kahramanımız vardır Iğdır’ da iki tane Bülentimiz var bunların bir tanesinin ismi havalimanımıza verdiğimiz Bülent Aydın’dır diyeri ise Üniversitemize vermiş oldoğumuz Bülent Yurtseven'dir. onların nezdinde tüm 15 temmuz şehitlerimizi anıyoruz ruhları şad olsun diyoruz.’dedi.
         Anma töreninde Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı Müdürü Fikret Bağca, DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak’ın 15 Temmuz mesajını okudu.
          Bağca, konuşmasında şunları kaydetti; Tarihi boyunca bağımsızlığı için canını feda etmeyi kutsal bir görev sayan asil Türk milleti, 15 Temmuz 2016 gecesi ve sonrasında, demokrasisini savunmak için de göğsünü tanklara siper, kurşunlara kalkan etmekten çekinmedi. Hatırlamak bile istemediğimiz o karanlık, kanlı gecede, Fethullahçı Terör Örgütü’ne mensup bazı asker kılığındaki teröristler, darbe girişiminde bulunarak Muhterem Cumhurbaşkanımızın canına kast etme cüretinde bulunmuşlardı. "O gece içimizden Allah korkuyu almıştı" diyen gaziler ve gül bahçesine koşarcasına tereddütsüz şehadete koşan kahramanlar, hainlerin heveslerini kursağında bıraktı çok şükür. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara koşan Milletimiz, canı pahasına yeni bir demokrasi destanı yazarak kukla bir meczubun önderlik ettiği bu kanlı planı bozdu, hainlerin heveslerini kursaklarında bırakmayı başardı. Hain darbe girişiminin ilk şehidi olarak tarihe geçen Piyade Başçavuş Bülent Aydın’ın adının Iğdır Havalimanımıza verilmesi kuruluşumuz için onur ve gurur vesilesidir. Eşsiz kahraman Bülent Aydın ve tüm aziz şehidimizi şanlı 15 Temmuz destanının yıldönümünde bir kere daha minnet ve rahmetle anıyorum. şeklinde konuştu.
          Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı,15 Temmuz şehidinin afişleriyle donatıldı. Program sonrası Iğdır havalimanı Müdürü Fikret Bağca şehidin Iğdır’daki baba evini ziyaret etti. Şehidin Ankara’daki ailesiyle telefon görüşmesi gerçekleştirerek başsağlığı diledi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.