IĞDIR’IN İLK MODERN KESİMHANESİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Tarih : 2018-09-19 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR’IN İLK MODERN KESİMHANESİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

VALİ ENVER ÜNLÜ KESİMHANE AÇILIŞINA KATILDI

 

           Vali  Enver Ünlü, 75 adet büyükbaş ve 160 adet küçükbaş günlük kapasiteli Pak Gıda Kesimhanesinin açılış törenine katıldı.
Programa Vali Enver Ünlü’nün yanı sıra Iğdır Belediye Başkanı Av. Murat Yikit, İl Genel Meclis Başkanı Kurban Oluz, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Yolcu, Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan, Iğdır Ticaret Borsası Başkanı Serhat Kumtepe, Iğdır Ehlibeyt Alimleri derneği başkanı Veli Beder, Iğdır OSB Müdürü Hakan Aras, Pak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Yücebaş ve davetliler katıldı.
           Programda konuşan ve kesimhanenin ilimize hayırlı olmasını dileyen Vali Enver Ünlü; ''İlimizde 2 milyon TL civarında sırf kesimden kaynaklanan komşu illere giden kaynağın burada kalması çok önemli. Gün itibariyle büyükbaşta 75, küçükbaşta 160 çok önemli rakamlar. Az önce sohbetimiz esnasında ifade ettim, artık Türkiye'nin daha çok üretmeye ihtiyacı var, daha çok üretmemiz lazım. Beyaz pamuğumuzu tekrardan yaygınlaştırmamız lazım. Yeni nesil çırçır fabrikalarını açmamız lazım. Üretime dayalı imalathane ve fabrikaların çoğalması İl Valisi olarak benim en büyük arzum. Buralar üretime doğrudan destek veriyor. İlimizin stratejik üretimi olan pamukla ilgilide müteşebbislerimize çağrıda bulunuyorum, bu işe çırçır fabrikasından başlayın. İlimizde 6. bölge teşvikleri dediğimiz çok önemli teşvikler var, bu tür imkanları müteşebbislerimizin kullanması lazım. Iğdır'ımız gerek coğrafyası gerek iklimiyle her türlü yatırıma müsait. İmkanlarımızı daha çok kullanalım değerli arkadaşlar. Stratejik sektöre ağırlık verelim, kayısımızı, elmamızı geliştirelim, türlerini arttıralım. Mevcut değerlerimiz bize yeter. Yeni nesil tohumlarla ve üretim metotlarıyla biz tarımı ve sanayiyi desteklersek inanın önümüzdeki on yıllık dönemde Iğdır'ımızda 500.000 dekarın üzerinde pamuk ekilişini görmek hayal değil. Ve buradan elde edeceğimiz 250-300 bin ton pamuk Iğdır'da çok ciddi bir tekstil sanayinin doğmasına yol açacaktır. Bunu başarabiliriz. Bunu yapabilecek potansiyel mevcut yeter ki kendimize güvenelim. Bizler bu iş için her türlü desteği vermeye hazırız. Buradaki örnek entegre tesislerimizin sayısını arttırmalıyız. Bunların artması hayvancılığında artmasına vesile olacaktır. Ben değerli Pak Gıda ailesine bu güzel yatırımı ilimize kazandırdıkları için teşekkür ediyor, bu kesimhanenin ilimize hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.
           İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Yolcu,’ise, Iğdır’a kazandırılan Hayvan kesim merkezinin hayırlara vesile olmasını dileyerek bol kazançlar diledi. Yolcu, Yeni ve hijyenik ortama uyum sağlayan kesim merkezi sayesinde vatandaş sağlıklı ve hijyenik et tüketimi sağlayacağını belirtti.
            Açılış duaların okunması ile devam etti.
           Pragram konuşmaların ardından  Kesimhanenin gezilmesiyle devam etti. Pak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Yücebaş, Protokole ve davetlilere kesimhane hakkında bilgiler sundu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası