- 16 derecede koşu

Tarih : 2008-01-14 / Kategori : Genel Haber

ÖĞRENCİLER KIYASIYA YARIŞTI
       Iğdır Atletizm Geliştirme Projesi kapsamında koşu yarışması yapıldı.   Atletizm yarışmalarına Erhan Yaycılı Sponsor oldu.    Atletizm Federasyonu Iğdır gençlik  spor il müdürlüğü tarafından organize edilen, 11.01.2008 Cuma  günü vali konağı yolu üzerinde gerçekleştirilen, okullar arası Iğdır Atletizm Geliştirme Projesi atletizm yarışmalarının organize masraflarına tam destek vermiştir.

Sporcu çocuklarımızın üstün gayretlerine sahne olan yarışmalara İlk Okullarımızdan  toplam 233 çocuk katıldı. 139 erkek  ve 94 kız toplam 4 gurupta yarışan 94-95 yıldız  kızlar, 94-95 yıldız erkekler, 96-97 küçük erkekler 96-97 küçük kızlar yarıştılar, eksi 15 derecede soğuk havaya rağmen birinci olmak için koşan çocuklar soğuk havadan etkilenip kayarak düşenler oldu ve ilk müdahaleyi sağlık ekipleri ve polis ekipleri yaptı. Ve daha sonra  yarışmada ilk 6 ya girenler hediyelerini almak için Vali Saim Saffet Karahisarlı'yı makamında ziyaret ettiler. Karahisarlı gençlere Erhan Yaycılı sponsorluğunda alınan hediyeleri verildi, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çocuk şubesi tarafından çocuklara kitap hediye edildi, Gençlik spor il müdürü Nesip Aksu, Vali Karahisarlı ve Çocuk Şube Müdürlüğüyle çocuklara madalyalarını taktılar. 
 İlk altıya girenler sporcular Ferdi spor, 1 kademe Ardahan'a 2 kademe Muş'a yarışmalara katılma hakkını kazandı ve 22 Nisanda Ankara da yapılacak olan finallere katılacaklar.  Kara hisarlı Türkiye şampiyonasında yine çocuklarımızın her zaman yanında olacağını belirtti.    Karahisarlı “Amacımız, 2008 olimpiyatlarına çocuklarımızla gitmek ve oradan şampiyonluk madalyalarıyla dönmektir." Karahisarlı devamla “kendinize bir hedef edinirseniz neresi olursa olsun o hedefe ulaşma inancınız var çünkü sizin bir hedefiniz var oda kazanma spor olsun dersleriniz olsun iyi çalışın büyük adam olun ülkemizi temsil edin ülkemiz sizinle gurur duyacaktır” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası