Iğdırlı Öğrencilerin Hayalleri Tuzla’yla Gerçekleşecek!

Tarih : 2015-04-28 / Kategori : Eğitim

Iğdırlı Öğrencilerin Hayalleri Tuzla’yla Gerçekleşecek!

             Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi’nin Tuzla’da gövde bulan ‘Hayal Ağacı’nın bir dalı Iğdır’a, bir dalı da Manisa’ya uzanıyor. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, hayalleri gerçekleştirmek üzere yola çıkan üniversiteli gençler Iğdır’a gelerek öğrencilerle kucaklaştılar. 

             Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi (TUZGEM) Üniversiteliler Platformu, 19 farklı üniversiteden 24 genç ile Hayal Ağacı projesini başlatarak Iğdır’ın Aralık ilçesi Yukarı Çamurlu köyü ortaokul öğrencilerinden 12 öğrenciyi seçtiler.. Kitap, oyuncak, kırtasiye malzemeleri ve kıyafet toplayan üniversiteli gençler, hediyelerini getirerek Iğdır’ın Aralık ilçesindeki Yukarı Çamurlu Köyü Ortaokulu öğrencilerine dağıttılar.

 

             TUZGEM’li öğrenciler, düzenledikleri Şenlikleri kapsamında öğrencilere yönelik etkinlikler, tablet ödüllü yarışmalar, bilgi ve becerilerini geliştirici faaliyetler düzenlediler.

          Organizasyona isim veren hayaller de bu organizasyon kapsamında gerçekleştirilecek.7. sınıftan 12 öğrencinin hayallerini öğrenerek Tuzla’ya dönen gençler, daha sonra bu öğrencileri Tuzla’da misafir edecek, onları hayalini kurdukları meslek grubundan önemli isimlerle bir araya getirecek. 

Hayal Ağacı, Proje sorumlusu Ferdi Koç,”Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ediyoruz.Farklı Üniversitelerden 21 öğrenci ile Iğdır’a geldik.Buradaki öğrencilerle kaynaştık. Tespit edilen 7. Sınıf 12 öğrenciyi Mayıs ayında İstanbul’a götürerek hayallerini gerçekleştireceğiz. Proje bir gönül projesi, bu çocuklar çok içten ve candanlar.Bu çocukların yüreklerine, gönüllerine, yüreklerine dokunduk.” dedi.

                Okul Müdürü Servet Kaya’da, ”Bu projede okulumuzun seçilmesi bizleri sevindirmiştir. Başta Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve projeyi şahsi girişimleri ile gerçekleştiren il Milli Eğitim Müdürümüz Hakan Cırıt’e teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz  İstanbul’u görecek hayallerini gerçekleştirecektir.” dedi.

                İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’te, ”Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ediyorum. İlimizden bir okulunu seçtiler. Bölgemizde İstanbul’u görmeyen öğrenciler vardır. Bu öğrencilerimiz hayallerini gerçekleştirecekler. İleride daha güzel projelerle Iğdırlı öğrenciler buluşacaktır.” şeklinde konuştu.  Yukarı Çamurlu ortaokulu öğrencileri de hayallerini anlattı.Kimi öğrenci İstanbul’’u havadan helikopterle gezmek istediğini söyledi, kimi Ayasofya camisini, Kız kulesini gezmek, akvaryumu görmek, Galatasaraylı futbolcularla tanışmak, Fenerbahçe stadına girmek istediklerini  söylediler. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası