Karakuyuda adaylara coşkulu karşılama

Tarih : 2015-05-11 / Kategori : Siyaset

Karakuyuda adaylara coşkulu karşılama

           HDP Iğdır Milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında Karakuyu köy sakinleriyle bir araya geldi.

 

         Iğdır merkeze bağlı Karakuyu Köyünde gerçekleşen buluşma etkinliğine HDP Iğdır Iğdır Milletvekili adayları M.Emin Adıyaman, Kıznaz Türkeli, DBP-HDP Iğdır il eş başkanları, il genel meclis eş başkanlarının yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Etkinlik alanı DBP-HDP bayrakları ile süslendi. 

            Buluşma yoğun ilgi nedeniyle mitinge dönüştü. Şölen havasında geçen buluşma ilk olarak alana gelen kitle tarafın müzik ve davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla başladı. ‘Kadınlar 7 Haziran’da Tayyip’i tarihin çöplüğüne gömecekler’

             Şölen havasında geçen toplantıda kitleye seslenen HDP Iğdır Milletvekili Kıznaz Türkeli, Kadınların ne mahremine arzıca giren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı tarihin çöplüğüne gömeceğine dikkat çekerek” Ülkemizde her gün bir kadın katledilmektedir. Ekonomik ya da cinsel sebeplerden dolayı her gün katledilen kadınları lanetle kınıyorum. Buradan bedenlerimize yatak odalarımıza kadar arsızca giren Tayyip’e sesleniyorum. Bu kadınlar 7 Haziran’da onu tarihin çöplüğüne gömecekler. O daha özgürlük kadınlarını görmedi” dedi.

            ‘Dağda mücadele eden çocuklarınız bu ülkeye barış ve özgürlük getirecek’

            Ardından konuşan HDP Iğdır Milletvekili adayı M.Emin Adıyaman, Dağda mücadele eden gerilaların bu ülkeye barış ve özgürlük getireceğini belirterek” Siz kardeşinizi, çocuklarınız bu mücadelede şehit verdiniz. Çocuklarınız dağlarda mücadele veriyor. Çocuklarınız büyüttünüz zalimler elinizden aldı. Ama inanınız ki ve bundan emin olunuz ki siz de bu coşku ve bu inanç olduğu sürece dağda mücadele veren çocuklarınız bu ülkeye barış ve kardeşlik getirecektir. Haşimoğlu bu manzara karşısında bir kez daha sizlerle gurur duyacaktır’ Adıyaman son olarak Karakuyu köy halkı için büyük bir değer olan, siyasi nedenlerden dolayı yurtdışında yaşamak zorunda bırakılan Mehmet Haşimoğlu’nun bu manzara karşısında sizlerle de bizlerle de gurur duyacağını bildiğine dikkat çekerek” Biliyorsunuz bu köyden olan ve bu köy için büyük değer ifade eden siyasi nedenlerden dolayı yurt dışında olan Mehmet Haşimoğlu bu görüntüleri internetten izleyecektir. İşte izlediği zaman bizlerle de sizlerle de büyük gurur duyacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından şölen geç saatlere kadar çekilen halayların ardından son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası