Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Beder, “Arakan’da Yapılan Zulme Son Verilsin”

Tarih : 2012-11-03 / Kategori : Duyurular

Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder, "Arakan'da yapılan zulüm ve ölümler, sadece orada yaşayan Müslüman kardeşlerimize değil, tüm dünyadaki Müslümanlara ve insanlığa yapılmış bir saldırıdır" dedi.

Beder, yaptığı açıklamada, Arakan'da yaşanan soykırıma, tüm dünyanın sessiz kaldığını, benzeri olayların yıllar öncede Bosna'da yaşandığını söyledi. Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların benzeri saldırılara maruz kaldıklarını belirten Beder, şöyle konuştu:
"Sessiz çığlıkların yükseldiği Myanmar'ın batısındaki Arakan bölgesinde Budist vahşeti, insanlık dışı zulme dönüşmüş durumda. Sözle demokrat ve insan hayatını önemseyen ülkeler bu çığlıklara kulaklarını kapatmış. Arakan'da yapılan zulüm ve ölümler, sadece orada yaşayan Müslüman kardeşlerimize değil, tüm dünyadaki Müslümanlara ve insanlığa yapılmış bir saldırıdır."
Beder, Arakan bölgesindeki saldırılara maruz kalan Müslümanların güvenliğini sağlamak için acil önlem alınması gerektiğini ifade etti. Son 11 ay içerisinde binden fazla Müslümanın katledildiğini ifade eden Beder, şunları kaydetti:
"Yapılan bu zulüm ve insanlık dışı davranışların bir an önce durdurulması için başta dünya Müslümanları ve Birleşmiş Milletler acilen önlem almalı. Kadın, çocuk, yaşlı demeden öldürülenler bizim kardeşlerimiz, akan kanlar bizim kanlarımızdır. Camilerin etrafını kuşatarak, Cuma namazına gidilmesini bile engelliyorlar. Saldırılar tamamen Müslümanlığa karşı."

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası