Iğdır İl Müftüsü Cüneyt Kulaz Aşura Çadırını Ziyaret Etti

Tarih : 2012-11-22 / Kategori : Gündem

Iğdır İl Müftüsü Cüneyt Kulaz Aşura Çadırını Ziyaret Etti

Iğdır İl Müftüsü Cüneyt Kulaz,”Gazzede şehit edilen müslüman şehitlerimizin acısı bu gün ikinci bir kerbela hadisesi gibi yaşatmaktadır.” dedi.    Iğdır İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, İl Müftü Yardımcısı A. Metin Yalçın, İl Müftülüğü Din görevlileri Dernek Başkanı Ahmet Karaçöl, Din görevlileri ve Azerbaycanlı Ehl-i Beyt Mektebi mensubu Dini Alim Hacı Nesimi Ağa  katıldı.
    Aşura çadırında konuşan il müftüsü Cüneyt Kulaz, “Bugün burada Hz. Hüseyinin Şehit edilmesi hüznünü kederini aynen kalplerimizde yüreğimizde paylaşarak taşıyarak burdayız. Bu hüznün kederin birliğimize ve beraberliğimize sevgimize kardeşliğimize gücümüze umudumuza ve geleceğimize vesile olmasını temenni ediyoruz. Çadırlarınıza  iki yıldır şahit oluyorum. Hz. Hüseyinin şehit edilmesi anısına kurulmuş olması bir sevgiye vesile oluyor. İnsanlarımızın bir arada bulunması güzel birşey yayınlarınızın olması insanları bilgiye ve okumaya teşvik ediyor, buda çok güzel birşey beni sevindiriyor. Hocamızın söylediği gibi Iğdır ilinde Ehlibeyt sevgisi zirveye taşınan bir sevgidir. Bu sevgiye hepimiz beraber laikiz hep beraber taşıyoruz tabi. Bizim inşallah birliğimize ve geleceğimize vesile olacak ehlibeyt sevgisi Hz. Hüseyinin şehadet edilmesi her ne kadar şia dediğimiz cemaatin içinde hüzün ve keder açıyorsa okadar  hüzün ve kederinde küçüklüğümüzden beri hatırlıyoruzki  Annem Aşura gününde Aşure yaparken  Hz. Hüseyinin şehit edilmesini göz yaşlarıyla bize hatırlatırdı.
    Bu hepimizin meselesidir. Cenabı Hak bütün kardeşlerimizin hüzün ve kederlerini inşallah geleceğin umuduna sevgisine vesile kılsın. Ehl-i Beytin şefaatini nayil eylesin. Bizim il müftülüğü  olarak neler yapılmak gerekirse yapmaya hazırız. Bizler Cuma günü bütün camilerimizde bütün şehitlerimizin ruhuna hitafen başta  Hz. Hüseyin (ra) olmak üzere onun dedesi kainatın efendisi Muhammet Mustafa olmak üzere bütün şehitlerimizin ruhuna dua edecek. Hatim bağışlayacaklar. Bu vesileyle ziyarete geldik. Biz sizin sevginizi kendimize kabul ediyoruz. Hüznünüzü kendimize hüzün kabul ediyoruz. Hep beraberiz çünkü toprağımız bir kanımız bir cesedimiz bir yoğrulmuşuz aynı  hamurun insanıyız. Ehl-i Beytin sevgisi insana izzet ve şeref kazandırır Hz. Peygamberin sevgisi insana izzet ve şeref kazandırır. Bizim dikkat ederseniz çocuklarımızın yakınlarımızın eşlerimizin doslarımızın isimleri ve benim iki torunum oldu. Eniştem  birinin  ismini Hasan birinin ismini  Hüseyin koydu. Kızlarımızın ismi Fatimedir, Zeyneptir.  Benim bir kızımın ismi Zeyneptir. Ehl-i Beytin sevgisi bizim için şereftir. Başımızın altın tacıdır.  Hüzün ve kederlerde bizi üzüyor. Gazzede şehit edilen müslüman şehitlerimizin acısı bu gün ikinci bir kerbela hadisesi gibi yaşatmaktadır. Cenabı hak en kısa zamanda o zulmüde sona erdirir inşallah.  Daha doğrusu Hz. Hüseyinin şahadetiyle başlayan zulmü yeryüzünden cenabı hak kaldırsın.“ şeklinde konuştu.
    Azerbaycanlı Ehl-i Beyt Mektebi mensubu Dini Alim Hacı Nesimi Ağa, “Bugün Gazzede bir kerbela olayı yaşanıyor. Biz şimdiki yezitleri yani siyonist israillilere biyat etmeyeceğiz. Müselmanların bir birine vurulması bizi üzür. Bunlar olmaması gerekir. Bizler gardaşız. Ehl-i Beyt aleyhi selam hepimizin ortak noktasıdır. bu ehlibeyt şianın değil sünninin ve tek müslümanların bile değil. Bütün dünyanın beşaretindir. Birleşmiş milletler teşkilatı gelseler bu gün Kuran’a Ehlibeytimizin Peygamberimizin buyruğuna emel etseler     dünyanın hiç bir yerinde savaş olmaz.“ şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası