Serdar Ünsal Haydar Aliyev'in Doğumunun 90. Yıl Dönümü Dolaysıyla Kutlama Mesajı Yayınladı

Tarih : 2013-05-13 / Kategori : Duyurular

Serdar Ünsal Haydar Aliyev'in Doğumunun 90. Yıl Dönümü Dolaysıyla Kutlama Mesajı Yayınladı

              Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar  Ünsal, Azerbaycan’ın Milli Lideri  Haydar Aliyev'in   doğumunun 90. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
                Ünsal, “Haydar Aliyev Türk dünyasının liderlerinden biri olmuştur. Azerbaycan’a yaptığı hizmetlerle bugün Azerbaycan dünya devletleri içinde yerini almıştır” dedi.
        Başkan Ünsal, “Sovyetler birliği dağıldıktan sonra Nahçivan’a halkın isteği ile  gelip yerleşen ve Ermeni saldırıları sırasında Nahçivanın sesini dünyaya  duyuran bir lideri tanımaktan dolayı çok mutluyum. Defalarca kendisi ile Nahçivan’da görüşme imkanı bularak söylediklerini Türk ve dünya medyasına ulaştırdım. Kendisi gerçek bir lider  olmuş Azerbaycan halkının mutluluğu için çalışmıştır. Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Azerbaycan’ı en kısa sürede gelişmiş ülkeler seviyesine sokmuştur, Türk dünyası ve Türkiye ile kurmuş olduğu iyi dostluk sayesinde Türk dünyasının gerçek liderlerinden biri olmuştur." dedi.
          Haydar Aliyev güçlü gelişen bir Azerbaycan bırakmıştır. Biz Iğdırlılar Azerbaycan'ın her zaman yanında olmuşuz. Aliyev Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olmuştur. Her fırsatta biz iki devlet tek milletiz demiştir. Atatürk'ün yaptıklarını örnek almıştır. Bakü- Ceyhan petrol boru hattını gerçekleştirerek Türk dünyasının gerçek liderlerinden biri olduğunu ortaya koymuştur. Onun bıraktığı Azerbaycan'ı oğlu Cumhurbaşkanı İlham Aliyev en büyük seviyeye çıkarmak için gece gündüz çalışmaktadır. Azerbaycan İlham Aliyev'in sayesinde dünya devletleri arasında yerini almıştır." şeklinde konuştu.
                 Azerbaycan ve Türk dünyasının önemli devlet adamlarından biri olan, Azerbaycan'ın milli lideri merhum Haydar Aliyev’in 90. doğum gününü kutluyoruz diyen Ünsal, şunları kaydetti: “Bütün hayatı boyunca aklın, cesaretin, dürüstlüğün ve yurtseverliğin en iyi örneği olmuştur. Bu üstün özellikleriyle tüm dünyanın takdirini kazanmıştır. Böyle bir lideri olduğu için Azerbaycan halkı ve Türk dünyası  ne kadar övünse yeridir.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası