Karakoyunlu Sağlık Grup Başkanlığı Sağlık Alanındaki Faaliyetlerine Hız Verdi

Tarih : 2008-03-04 / Kategori : Genel Haber

 Sağlık Grup Başkanı Dr. Serkan YILMAZ göreve geldiklerinden bu yana birçok yeni Sağlık Faaliyetini yerine getirdiklerini söyledi.
 Kış döneminin Iğdır genelinde olduğu gibi ülkemizin birçok bölgesinde de çok ağır geçtiğini belirten Dr. YILMAZ, buna bağlı olarak hasta sayısının arttığını belirtti.
 

Ağır kış şartları nedeniyle hastaların, hastanelere ve sağlık ocaklarına ulaşımda güçlük yaşadığını ve bununla birlikte hastaların gerekli tedavilerini yaptıramadığını sözlerine ekledi.
 Dr. Serkan YILMAZ Karakoyunlu Kaymakamlığının da desteği ile Karakoyunlu İlçesine bağlı 19 köye yönelik, ağır kış şartları nedeniyle Mobil Sağlık Hizmeti uyguladıklarını söyledi.
 Bu kapsamda Aralık, Ocak ve Şubat ayları içerisinde haftanın üç günü uyguladıkları bu Mobil Sağlık Hizmetinde, sorumlu doktor eşliğinde 1 hemşirenin, 1 sağlık personelinin ve 1 ambulans şoförünün hizmet verdiğini belirtti. Mobil Sağlık Hizmetinde sağlık evlerinin kullanıldığını söyleyen Dr. YILMAZ, sağlık evlerinin olmadığı yerlerde ise köy konaklarından bu amaçla yararlandıklarını ekledi. Bu hizmette 19 köyün halkına muhtarlar ve anonslar aracılığıyla ulaşıldığını belirten Karakoyunlu Sağlık Grup Başkanı Dr. Serkan YILMAZ, muayene ve tedavi için başvuran hastaların çoğunluğunu, kış şartlarının ağır geçmesi ve herhangi bir vasıta bulamadıkları için hastane veya sağlık ocağına gidemeyen hastaların oluşturduğunu söyledi. Dr. YILMAZ, Mobil Sağlık Hizmetinin ülkemizde ancak birkaç yerde uygulandığını belirttiği Mobil Sağlık Hizmetini, Iğdır’da sadece Karakoyunlu Sağlık Grup Başkanlığının uyguladığını ve yayla döneminde de devam edeceklerini belirtti.    Karakoyunlu Sağlık Grup Başkanı Dr. YILMAZ “Amacımız bizlere ulaşamayan ve bizlere ihtiyacı olan vatandaşlarımızın, sağlık hizmetlerinden yararlanmasıdır. Bu amaç doğrultusunda kış dönemi içerisinde gerçekleştirdiğimiz Mobil Sağlık Hizmeti faaliyetlerini yayla döneminde de gerçekleştireceğiz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası