ÖĞRENCİ VELİLERİNE YÖNELİK SEMİNER

Tarih : 2008-03-07 / Kategori : Genel Haber

 Iğdır   Besti Aydeniz Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi 2 dönem anne baba çocuk eğitimi seminerini kültür sarayı konferans salonunda verdi.
 Seminerde konuşan Iğdır Valisi S. Saffet Karahisarlı anne babalara seslenerek “çocuklarınıza hareket ve davranışlarınızla siz yön vereceksiniz onların büyüdükleri zaman topluma faydalı bir insan olmasını istiyorsanız onlarla şimdiden ilgilenin okutun geleceğini güvence altına alın” dedi. Çocuklarını okula göndermeyen ihmal eden anne ve babanın hırsızdan farkı olmadığını ifade eden Karahisarlı şunları söyledi. "Çünkü çocuğu ile ilgilenmeyen onu okutmayan anne ve baba onun geleceğini çalmış olur.

Eğitim almayan çocuk yarın hırsız olur arkadaşlarına uyar kötü işler yapar çalışan okuyan çocuğunuzu ödüllendiriniz onu taktir ediniz seviniz çünkü taktir ve sevgi en büyük ödüldür, çocuğunuzu gece gündüz takip edeceğiz nereye gidiyor kontrol altında tutmak her anne ve babanın görevidir"
Milli Eğitim Müdürü  Selahattin Şimşek'te konuşmasında “anne babanın çocuğunu yetiştirmedeki önemine değinerek çocuklarınızı küçük yaştan yetiştirin mutlaka okul öncesi eğitimden yararlandırın çünkü okul öncesi eğitim alan öğrenciler daha başarılı oluyor” şeklinde konuştu.
Okul Müdürü Aysel Şaban'da, "okulumuza bağlı olarak eğitim vermekte olan mobil ana okulu öğrenci velilerine anne ve baba çocuk eğitimi semineri vereceğiz amacımız kırsal alandaki anne ve babaları bilinç lendirmektir" dedi. Daha sonra Edebiyat Öğretmeni  M.İlbey Ekici ve  Çocuk gelişimi eğitimi bölüm şefi Demet Akkaymak Çocuk gelişiminde ödül ve ceza yöntemi konulu semineri slayt gösterisiyle  sundu. Akkaymak, “Çocuklarına güzel bir şekilde eğitim vermek, onları hayata iyi şekilde hazırlamak bütün anne babaların temel hedeflerin dendir. Anne babanın her davranışının, yorumunun çocuk üzerinde etkisi vardır. Anne-baba ve çocuk arasındaki etkileşim devam eden bir süreçtir. Bu etkileşimin kalitesi çocuğun bütün hayatını etkileyebilir. Anne baba elbette sadece çocuğun olumsuz davranışlarını cezalandırmamalı, bunun yanısıra başarılarını, doğru davranışlarını, onaylanması gereken tavırlarını ödüllendirmeyi de bilmelidir. Cezalandırma nasıl olmalı? Uyarılmalı, Konuşulmalı,Cezalar hatırlatılmalı, Ceza uygulanmalı, Uzmana başvurmalı, Ödüllendirme ise, Maddi değil, duygusal ödüllendirme öpme, okşama, sevme, onunla oynama, onunla birlikte gezme, birlikte ders çalışma, onaylandığının hissettiril mesi, onun kabiliyetlerini ön plana çıkaracak program ve aktivitelere yönlendirme, onun hoşuna gidecek iltifatlar söyleme şeklinde olmalıdır” dedi.
Ardından Ana okulu öğretmeni  Hazime Oluklu Pulsuz dilekçe adlı yazıyı okudu ve mobil ana okulu öğrencilerinin oynadığı  halk oyunları gösterisi sunuldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası