Iğdır’da Bale kursuna yoğun ilgi

Tarih : 2013-11-07 / Kategori : Kültür & Sanat

Iğdır’da Bale kursuna yoğun ilgi

    Iğdır’da Yay Dans kulübü Salonunda ilk defa açılan bale kursuna ilgi beklenenden fazla olması sanatseverlere umut oldu.
        Yay Dans kulübü salonunda 5-11 yaş grubu çocuklara yönelik profesyonel anlamda eğitimin verildiği ilk bale kursuna beklenenin üzerinde başvuru gelmesi üzerine kurs sayısının önümüzdeki günlerde artırılacağı bildirildi.
         Yay Dans kulübü tarafından açılan Bale, Modern Dans, Zeybek, Karadeniz, Artrin, Kafkas, Tango, Salsa, Zumba ve bir çok dans çeşitleriyle açılan kulüpte en çok ve yoğun ilgi minik çocuklardan geldi. Kısa bir süredir açılan külübe en büyük ilgiyi minik çocuklar göstererek baleye yoğun ilgi göstererek hünerlerini sergilediler.
        Birçok dans arasından çocuklarına bale eğitimi verilmesini isteyen ailelerden gelen isteklerin artması üzerine çocuklar için bale eğitimi kursları başladı.
     Yaklaşık 6 ay önce açılan kursa yaşları 5 ile 11 arasında değişen toplam 50 çocuk kabul edildi.
        Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yay dans Kulübü yetkilisi ve Türkiye Dans Sporları Federasyonu Latin Dans eğitmeni Yudum Yaşar, “Bale Kursları açılacağı yönünde tanıtımın yapılmaya başlandığı tarihten itibaren her geçen gün yoğun bir ilgi gösterildi. İlk günlerde ailelerin çocuklarını göndermeyecekleri düşünülürken bunun aksine büyük bir rağbet oldu. Aileler bu defa çocuklarının ellerinden tutarak kursa getirdiler. Ben ailelere çocuklarının gelişimi için göstermiş oldukları çabadan dolayı çok teşekkür ederim. Açılan Bale Kursu’nun çocukların sosyal gelişimlerini desteleyecek ve yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağlayacağına inandığını” belirten Yudum Yaşar,. Yay Dans Kulübü olarak  çocuklarımıza, gençlerimize ve yetişkinlerimize yönelik kültürel, sanatsal çalışmalarımız, toplum bilincini geliştirmek, sanata olan ilgiyi arttırmak, düşünen, üreten bireyleri bir araya getirip ülke kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.” dedi.
     Yudum Yaşar, “Iğdır’da 7’den 70’e her kesime dans ve kişisel gelişimi geliştirme açısından hizmet vermekteyiz. Üç eğitmenle çalıştığımız kulüpte açılan Bale, Modern Dans, Zeybek, Karadeniz, Artvin, Kafkas, Tango, Salsa, Zumba dans  eğitimleri büyük ve küçük her kesime ders verilmektedir. Bu projemizin desteklenmesi için Sayın Valimizden, Belediye Başkanımızdan ve tüm yetkililerden destek bekliyoruz.” şeklinde konuştu.      

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası