ASAYİŞ ŞUBESİNDEN BROŞÖRLÜ UYARILAR

Tarih : 2008-04-03 / Kategori : Genel Haber

 Iğdır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube'de görevli polisler, şehrin ana caddelerini dolaşarak "Hırsızlık, gasp, soygunluk, dolandırıcılık ve yankesicilikten nasıl korunulur?" başlıklı 3 farklı broşürü dağıttı.
   

    Toplam 5 bin adet bastırılan broşürde geçmişten bugüne birçok şeyin değiştiğine dikkat çekilerek, şöyle denildi: "Ebeveynlerimizin, evinin kapısını kilitlemeden komşu ziyaretine gittiği günler çok uzak değil. Etrafımızda binlerce apartman, sayısız araç, birçok işyeri ve koşuşturan insanlar. Bunların hepsinin kendilerine göre çok önemli güvenlik problemleri var. Suç ve suçlularla mücadelemiz tüm hızıyla devam edi yor. Bu mücadelede vatandaşların da desteğine ihtiyacımız var."
       Broşürde, 155'e yapılacak ihbarların birçok olayın çözülmesini sağladığına da işaret edi lerek, "Görmez, duymaz, söylemezseniz. Bir gün mağdur olduğunuzda başkalarıda görmeyip, duymayıp, söylemeyebilir." denildi.
Dağıtılan boroşörün ilkinde Küçük tedbirler büyük belaları önler. Ev ve iş yeri hırsızlığı nasıl yapılır, alınması gereken tedbirler belirtilirken, ikinci broşörde gasp ve soygun olayları, üçüncü broşörde de Kapkaç, yankesicilik ve kaldırımcılık  olayları anlatılıyor.
 Asayiş şubesi'nde ki  görevli polisler döviz bürolarına, kuyumculara ve yoldan geçen vatandaşlara  broşörleri verirken vatandaş olarak herkesin huzur ve asayiş ten  sorumlu olduklarını 155 nolu telefonun vatandaştan gelecek olan ihbar ve şikayetlere açık olduğu belirtildi.
ALINACAK ÖNLEMLERİN BAZILARI
       Broşürde yer alan hırsızlık, yankesicilik, kapkaç, dolandırıcılık, soygun, gibi olaylara karşı alınacak önlemlerden bazıları da şöyle:
Evden ayrılmadan önce bir lambayı açık bırakın veya radyonuzu açık tutun ya da kapı eşiğinde bir çift ayakkabı koyun.
Çeşitli bahanelerle gelen kişileri içeri almayın.
Yaz aylarında evinizin kapı ve penceresini açık bırakarak yatmayın.
Araçların geliş istikametine ters yönde ve kaldırımdan yürümeye dikkat edin.
İki kişi yürürken, çantanız aranızda olacak şekilde taşıyın. Tenha ve riskli bölgelerde tek başınıza yürümemeye dikkat edin.
Dolandırıcının sermayesi dilidir. Hiç kimsenin, sizin iyi niyetinizden istifade ederek paranızı almasına, senet imzalatmasına müsaade etmeyin.
Alışverişlerde size verilen çekleri, mutlaka ilgili bankadan sorun.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası