TUZLUCA'DA ELMA FİDANI DAĞITIMI

Tarih : 2008-04-04 / Kategori : Genel Haber

13 çiftçiye   6500 adet sertifikalı yarı bodur elma fidanı dağıtıldı.Tuzluca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Tarım Müdürlü ğünün ortak çalışmasıyla Tuzluca İlçesi Bodur Elma Yetiştiriciliği ve Meyveciliği Geliştir me Projesi hayata geçirildi.
       

   Proje başlangı cında  İlçe Tarım Müdürlüğünce   öncelikle elmacılık yapılabilecek araziler tespit edilerek, Konya'dan direk üreticiden alınan fuji, gala, breborn ve recif türü elma fidanları Üçkaya, Kelekli, Kayakışlak, Sürmeli, A.Sutaşı, Tezekçi ve  Yüceotak  köyünden  13 çiftçiye   6500 adet sertifikalı yarı bodur elma fidanı dağıtıldı.       
 Fidanlar İlçe Tarım Müdürlüğünün gözetiminde dikilerek, fidan bakımı konusunda köylüler bilgilendirildi. İlçe Kaymakamı Şuayib Gürsoy yaptığı açıklamada "meyvecilik yöremiz de önemli gelir kaynaklarından, ancak bizim amacımız sertifikalı ürün yetiştiriciliğini artırarak verimi yükseltmek. Yapmış olduğumuz proje ile köylülerimiz hem geçimlerini sağlayacaklar hem de sertifikalı ürün yetiştiriciliğinin ilçemizdeki tanıtımcısı olacaklar. Sayın Valimizin bu tür projelere verdiği önemi biliyoruz. bu destekle önümüzdeki dönem de bu projeyi ilçe geneline yaymayı düşünüyoruz." dedi.
  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası