Iğdır I. Şiir Dinletisi

Tarih : 2014-05-13 / Kategori : Kültür & Sanat

Iğdır I. Şiir Dinletisi

               Iğdır I. Şiir Dinletisi Iğdır Barosunun ev sahipliğinde yapıldı. İlk olması münasebetiyle emekleme devresi yaşadığı her halinden anlaşılan I. Şiir Dinletisi, bazı konuşmacıların serzenişiyle 'üniversite değil, belediye değil, farklı bir kurum değil' de birbirinden değerli avukatlarımızın şirin mekanlarında ve ev sahipliğinde yapılması, bir gerçeği, şairlerin kimsesizliğini yüzlerine vurur gibiydi.

               Herkes güne katkıda bulunmak için deyim yerindeyse çırpınmıştı.. Sunucusundan düzenleme komitesine, Vali Yardımcısı'dan Ağır Ceza Reisine, Şairlerinden kokteyl hazırlayanına bir hazla Şiir Dinletisini güzelleştirmek adına emek harcadılar.. Şiir okuyanlar sınav heyecanıyla dolu öğrenciler gibi şiirlerini okudular.. Azerbaycan'dan gelen, komşu Kağızman ilçesinden gelen misafirler, şair öğretmenler, Iğdırlı şairler 'bizde şiire susamışız' dercesine bir şevk ve istekle seslendirdiler şiirlerini.. Bazıları da hızlarını bir şiirle alamayınca birkaç şiir okuyarak şiir okumaya susamışlıklarını gidermeye çalıştılar.. Iğdır Baro Başkanlığının deyim yerindeyse tam tekmil Şiir Dinletisi yerinde oluşu samimi bir ev sahipliği yaptıklarını gösteriyordu.. Değerli hocamız, emekleriyle bizleri okutan şair öğretmenimiz Süleyman Büyükdağ bile bunca yıllık aşinalığına rağmen şiirlerini okurken buğulu sesinden duygulandığı anlaşılıyordu..

               Akay Aktaş hocamız usta edebiyatcılığını ünlü şairlerimizden şiir demeti sunarak gösteriyordu.. Vali Yardımcımız Mevlit Özmen Yahya Kemal'den okuduğu şiirle coşkulu alkış alıyordu.. Kemalettin Kalkan, Yahya Azeroğlu gibi bir çok şairimizin zaman darlığından şiirlerini dinleyemedik, başka sefere erteledik.. Komitenin belki de zaman darlığından gözardı ettiği hayatta olmayan Hamit Dönmez, Müseyip Zeğem, H. Salih Şıktaş, H. Penah Yıldırım, İbrahim Bozyel, yaşayanlar Ramiz Özler Otaylı, Nizamettin Onk, Ayaz Erdem ve isimlerini sayamadığımız Iğdırlı değerlerin şiirlerine yer vermemesiydi Duyguların kağıtla buluştuğu, yaşananların dizelere döküldüğü, sevgi, aşk, hüzün, acı, methiye, dertleşme, hasret, özlemin ifadeleri olan şiirlerin Iğdır'da belki de güzel bir ortamda ilk kez yer bulması her haliyle güzeldi.. Bundan sonra daha da güzelleri olacak ümidiyle..

Facebook Beğenenler

  1. Aşiyan 2014-05-13 17:35:53

    Baro Başkanlığı'nı kutluyorum.Belliki , avukatlarımız şiire ve şaire daha ayrı bir önem veriyor.Keşke diğer kurumlar da bu denli önem verse.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası