Ziya Zakir Acar’dan Muhteşem Fotoğraf Sergisi

Tarih : 2014-05-27 / Kategori : Kültür & Sanat

Ziya Zakir Acar’dan Muhteşem Fotoğraf Sergisi

                  Eğitimci-Araştırmacı-Yazar Ziya Zakir Acar tarafından “Elimiz Obamız Iğdır” adı altında bir fotoğraf sergisi açıldı.

                  Yeni Ufuklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bahçesinde açılan Sergiyi gezenler Iğdır’a ait fotoğrafların güzelliği karşısında adeta büyülendi.

                  Ziya Zakir Acar, serginin açılışında öncelikle Soma’da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, Ayrıca Şehit Polis Şahin Sevilmiş’e Allah’tan rahmet diledi. Açılışın bu gün olmasının sebebi önceden planlanmış olduğu ve davetiyelerin dağıtılmış olmasından dolayı olduğu belirterek, Serginin açılmasına vesile olan sponsorluk ve yer tahsisi yapan Yeni Ufuklar Eğitim Merkezi sahiplerinden Veysel Turan ve Mutluhan Turan kardeşlere teşekkür etti. Ziya Zakir Acar, “Güzel Iğdır’ımız Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biridir. Dünyada eşine rastlanmayan üç ülkeye komşu bir özelliği mevcuttur. Cennetten doğduğuna inanılan Aras Nehri ve İnsanlığın Nuh-Nebi Gemisinden Dünyaya yayıldığı Ağrı Dağı Iğdır için zaten büyük bir nimettir. Dolayısıyla Iğdır’ın her tarafını ayrı bir güzelliği mevcuttur. Ağrı Dağı uzaktan güzel görünüyor ancak asıl güzelliği ve gizemi onun içinde, zirvesine yakın yerlerde ve eteklerindedir. Iğdır, bir turizm kentidir. Görülecek çok güzel yerleri mevcuttur. Önemli tarihi yerler, sit alanları, flora zenginliği, kuş türleri çeşitliği oldukça fazladır. Amacım gençlerimizin bu güzel yerlere gitmeleri Iğdır’ı tanıtmak için onları özendirerek daha güzel çalışmaları yapmalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Fotoğraf sergisinde özellikle Büyük ve Küçük Ağrı dağı yükseklerinde şelaleler, Ağrı zirve görüntüleri ile Tekaltı Dağı zirvesinden çekilen fotoğraflar ilgi çekti. Büyük ilgi gören 138 fotoğraftan oluşan sergiye gelenler sergiyi gezdikten sonra bahçenin güzelliği ortamında dinlendiler.

              Sergiyi gezenler arasında Adalet Komisyon Başkanı İlker Akkaş, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Eroğlu, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Tuzluca Kaymakamı Yusuf Turan, Azerbaycan Başkonsolosluğu Iğdır temsilcisi Asiman Aliyev, Tuzluca İlçe Emniyet Müdürü İ. Serkan Birgeoğlu, Tuzluca hâkimlerinden Murat İlter, vatandaşlar ile öğretmenler ve kurum amirleri vardı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası