BÜLENT ÇINAR'IN DOĞDUĞU SÜRMELİ KÖY HALKI ŞOKTA

Tarih : 2008-07-11 / Kategori : Genel Haber

  Amerika'nın İstinye'deki İstanbul Başkonsolosluğu binasının önündeki polis kontrol noktasına silahlı bir saldırı düzenleyen ve çıkan çatışmada ölen teröristlerden birinin Iğdırlı olması Iğdır'ın Tuzluca ilçesi Sürmeli köyünde şok etkisi yaptı.

 Olayda ölen Bülent Çınar'ın doğduğu köy Sürmeli'de köylü vatandaşlar ve arkadaşları şokta olduklarını Bülent ve ailesinin kendi halinde insan olduklarını büyük  bir ihtimalle kandırılmış olacaklarını söylediler.
       Köy halkından Ferzende  Yerlikaya, baba Mecit'in Iğdır'a bağlı Harmandöven köyünden kan davası nedeniyle  kendi köylerine geldiğini, burada Mehmet Örs isimli şahsın kızıyla evlenerek köye yerleştiklerini belirterek  5-6 yıl önce köyden ayrılarak işsizlik nedeniyle İstanbul'a gittiklerini kendi halinde insan olduklarını söyledi.
      Arkadaşı Erhan Karaboğa, "Bülent iyi bir çocuktu, olayı duyunca şok olduk, nasıl böyle bir şey yaptı anlamadım. Muhakkak kandırılmıştır" dedi.
   Naim Örs'de "Bülent bizim akrabamızdı ve arkadaşımdı, çok iyi bir çocuktu.
Hala şoktayım nasıl böyle bir olaya karıştı anlamadım. Babası köyde tarla işleri için gelmişti, olayı duyunca hemen İstanbul'a gitti" dedi.
       Arkadaşı Ahmet Yerlikaya'da " olayı duyunca köy halkı inanamadı babası da inanamadı. Şaşkına döndük. Ağabeyi Atilla ile hayvan otlatırdık. Kardeşi Bülent'te iyi çocuktu, nasıl böyle bir işe girdiler anlamadım. Dincilikle alakaları yoktu" dedi. Sürmeli köyünde yaşayan  dede Mehmet Örs (75) ise gazetecilerle görüşmek istemedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası