KAMU-SEN İL BAŞKANLIĞI'NDAN BASIN AÇIKLAMASI

Tarih : 2008-07-14 / Kategori : Genel Haber

     Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan, çalışmalarıyla Iğdırlıların gönlünde ayrı bir yeri olan Araştırmacı-Yazar ve Kültür adamı, 1992-2002 Yıllarında Türk Eğitim-Sen İl Başkanlığı, Kamu-Sen İl Başkanlığı ve Kamu Çalışanları Vakfı İl Başkanlıklarını yapan Ziya Zakir ACAR’ın Valilik görevlendirmesinin iptal edildiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.   
         

  Bilindiği üzere Ziya Zakir ACAR, Aralık ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda bulunmaktayken İlde görev yapan Valiler tarafından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına görevlendirilmiş olup, 2002 yılından beri 6 (altı) ayrı Valinin uygun görüş yazısıyla Bakanlığa eş değer görevle İl Milli Eğitim Müdür yardımcılığına atanmak üzere teklifte bulunulmuş ancak dikkate alınmamış. Bunun üzerine Ziya Zakir ACAR Erzurum Bölge İdare Mahkemesine başvurmuş ve davayı kazanmıştır. Ancak Bakanlık  tarafından atanmamıştır.
            Siyasi torpili bulunan ve şartları uygun olmayan beş kişi boş bulunan bir kadroya Bakanlık tarafından şube müdürü olarak görevlendiriliyor ve otomatik olarak altı ayda bir yenileniyor. Uygunsuzluk sayılmıyor. Ancak Eş değer görevle atama şartını taşıyan, çalışmalarıyla her yönde kendini ispat eden, 16 esere imza atan, Iğdır İlini çok yönlü olarak tanıtan kültür adamı Ziya Zakir ACAR’ın görevlendirmesi iptal ediliyor. Bu durum gerçekten esef vericidir ve Iğdırlıları derinden yaralamıştır.
 KAMU-SEN İL
TEMSİLCİLİĞİ                                                                                            Yönetim Kurulu Adına
Cafer ALAKAŞ    

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası