IĞDIR’IN KURTULUŞU ŞİİR ETKİNLİĞİ İLE KUTLANDI

Tarih : 2017-11-15 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR’IN KURTULUŞU ŞİİR ETKİNLİĞİ İLE KUTLANDI

        Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği Iğdır'ın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü anısına "Dünden Bugüne Iğdır", konulu fotoğraf sergisi, Iğdır Sıne-Vizyon sunumu ve şiir dinletisi düzenledi.

 

                  Iğdır Kültür merkezinde yapılan şiir dinletisine Eski Iğdır valisi Amir Çiçek, Iğdır valisi Enver Ünlü ve çeşitli illerden gelen Durak Turan Düz (Ankara) Hasan Akar (Tokat)Mustafa Ayvalı (Amasya) Ahmet Divriklioğlu (Tokat)Âşık Sadık Miskini (Kağızman) Anfısa Zinyeddin (Azerbaycan) Gencehan Nazaroğlu (Iğdır)- Serdar Gül (Iğdır)- Cemile Ünal Akaras (Iğdır)-Duygu Sevilmiş (Iğdır) Naciye Parlar (Iğdır)katılarak şiir okudu.
Ayrıca  Müzik Grubu: Ozan Malkoç-Serhat Bulut-Serkan Seçilmiş- Volkan Aydın- Mahmut Babar- Ebru Arabacı  çeşitli şarkıları seslendirdiler..
           Günün anlam ve önemini belirten sinevizyon gösteriminin ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti, konuşmaların yapılması ve şiir dinletisiyle devam ederek ‘‘Elimiz-Obamız Iğdır’’ isimli fotoğraf sergisinin gezilmesiyle son buldu.
              
 Programda konuşan Iğdır eski valisi Amir Çiçek,”Iğdır’da olmaktan çok mutluyum. Iğdır sınırlarımızın bekçisi bir şehirdir. Kahraman Mehmetçik ve  Iğdırlılar düşmana karşı direnerek bu toprakları Ermeni ve Ruslara bırakmamıştır. Birlik içinde olunuz birlik ve beraberlikten kuvvet doğar. Düşmanlarımız çok içte ve dışta Türk milletinin düşmanlrı ile mücadele ediyoruz. 15 Temmuz darbe girişimini yaşamış bir kardeşiniz olarak diyorum ki, Vatanımıza göz diken düşman çok. İçimizde  hain çok.  O gece Muğla da nasıl darbeci hainlere karşı direndikse Iğdır da direndi. Demokrasisine, vcumhuriyetine sahip çktı. 
Genç çalışkan bir valiniz var Bizden daha çok hizmet edecektir size. Sahip çıkın destek olun. Iğdır üç ülkeye sınır bir ilimizdir. Birliğinizi bozmayın bölücülerin oyununa gelmeyin.
Bu proğramı düzenleyenlere teşekkür ederim.”dedi.
              Iğdır valisi Enver Ünlü programda yaptığı konuşmada Serhat Şehri Iğdır’ın Sultan Alparslan’ın uğurlu eliyle aldığı topraklardan olduğunu, şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından birininde bundan 97 yıl önce Iğdır’da yaşandığını, milli diriliş ve şahlanışı ifade eden Kurtuluş Savaşıyla milletimize vurulmak istenen esaret zincirini kırdığını dile getirerek Ekrem Şama’nın ‘‘Bu Bayrak’’ isimli şiirini  seslendirdi.
      Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği başkanı Ziya Zakir Acar,da ” Iğdır’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıldönümü anısına düzenlenen programa hoş geldiniz.Vatan uğrunda canlarını feda eden şehitlerimizi minnetle anıyoruz.Bizler bugünlere kolay gelmedik, bugünlere gelirken binlerce şehit verdik. Bu vatan parçasının her tarafı şehit kanlarıyla sulanmıştır.Vatan, üzerinde bağımsız yaşadığımız, milletimiz ve ailemizle hatıralarımızı oluşturduğumuz, kültürümüzün, devletimizin ve tarihimizin ortak öğesidir.Vatan Sevgisi, Bizim kültürümüzde: namusumuzun da bir parçasıdır, Mutluluğumuzun da… Toprak basit bir toprak parçası değildir. Çünkü dünyanın herhangi bir yerindeki toprak parçası bizim vatanımız olamaz. Vatanımızın bizde bıraktığı duygu fırtınasını yaşatamaz. Vatan toprağı bir kere kazanıldığı şartlar itibarıyla diğer toprak parçalarından ayrılır. Vatan uğruna savaşılır ve ölünür, en önemlisi de vatan için en güzel değerlerle yaşanılır.Bir şairimiz, “ot değil onlar dedenin saçları” der. Evet,yaylalarımızdaki baharda fışkıran otlar, bu vatan için savaşmış,can vermiş analarımızın, nazlı gelinlerimizin saçlarıdır,perçemleridir. Karlı dağlarımızın dorukları yaşlı dedelerimizin yüzüdür, sakallarıdır.Bir mızrak gibi Ağrı Dağı’na uzanan dağlarımız yiğitlerimizin çelikten kollarıdır. Vatanımız ylesine milletimizle bir vücut olmuştur ki, milletimizi vatanımızdan ayırt etmek mümkün değildir.Atalarımızın büyük fedakârlıklarla bize bıraktıkları vatanı hakkıyla ve vatan yaparak yaşamak bugün bizlere düşen önemli bir vefa borcudur.Güzel Türkiye’miz, atalarımızın, canları, kanları, yürekleri ve akıllarıyla kurdukları bu vatan parçası, bizler için huzurlu ve onurlu bir yaşama güvencesidir.Vatan uğruna canlarını feda eden Aziz şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.”şeklinde konuştu.
               Programa, vatandaşlar, öğrenciler ve protokol üyeleri de katıldılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası