Üniversitemizde “Toprak Araştırmalarında Modern Agrofiziksel Metodlar” Konulu Seminer Düzenlendi

Tarih : 2018-02-06 / Kategori : Eğitim

Üniversitemizde “Toprak Araştırmalarında Modern Agrofiziksel Metodlar” Konulu Seminer Düzenlendi

         Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü tarafından Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca (BİDEB) yürütülen ‘’2221 Konuk veya Akademik İzinli Bilim İnsanı Destekleme Programı’’ kapsamında davet edilen Moskova Devlet Üniversitesi Toprak Fakültesi Toprak Fiziği ve Islahı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Evgeny V. Sheın Ziraat Fakültesinde “Toprak Araştırmalarında Modern Agrofiziksel Metodlar“ konulu seminer verdi.

 

          Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Ziraat Fakültesi akademik personeli ile lisansüstü öğrencilerinin katılım sağladığı seminerde; Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Şimşek açılış konuşmasını yaptı.
Seminerde; toprağın fiziksel özelliklerinin önemi vurgulanarak, geleneksel metotlar ile modern metotların karşılaştırılması yapıldı. Çağımızda, bütün alanlarda (Tıp, fizik, kimya, ziraat) kullanımı giderek yaygınlaşan X-Ray difraktometre cihazı hakkında bilgi verilirken söz konusu cihazın çalışma prensipleri, toprak analizlerinde nasıl kullanıldığı ve dikkat edilecek hususlar hakkında genel bir değerlendirme yapıldı.
           Prof. Dr. Evgeny V. Sheın, Iğdır Üniversitesi'nin kendisine görstermiş olduğu misafirperverlikten ötürü teşekkür etmesinin ardından seminer;  soru-cevap bölümü ve hediye takdimi ile sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası