AĞRI DAĞINA YAPTIRILAN DAĞ EVİNİN İNŞAATI SÜRÜYOR

Tarih : 2008-09-06 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Iğdır tarafından Ağrı Dağı'na tırmanacak olan dağcılara kolaylık sağlamak amacı ile yaptırılan dağ evinin yapımının sürdüğünü söyledi.
    

   Vali Karahisarlı, Yeşil Iğdır muhabirine yaptığı açıklamada: "Küresel ısınma nedeniyle eriyen güney rotasındaki buzullar, zirve yapan dağcılar için oldukça kısa olarak görüldüğünden dağcılar kuzey rotasından tırmanmayı tercih ediyorlar. Bu nedenle Iğdır tarafından yani kuzey rotasından Ağrı'ya tırmanan dağcılar için 3200
metrede bir dağ evi yaptırıyoruz. İnşaatı hızla ilerliyor. Eylül ayı itibarı ile bitecek." dedi.
                 Bu barınaklardan sadece dağcılar değil, diğer dağ sporlarını yapmak isteyen öğrenci grupları, izciler ve yamaç paraşütü gibi sportif aktiviteler yapmak için gelenlerinde yararlanabileceğini belirten Karahisarlı, "Dağ evini Özel idare müdürlüğü bütçesinden yaptırıyoruz. Şimdi herkese hayal gelebilir ama ilerleyen zamanlarda ilimizde dağ sporları ile ilgili gençlik kulüpleri bile açılabilir. Bu kulüplerin açılmasıyla da Iğdır kış sporlarının cazibe merkezi haline gelecektir. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Çünkü yanı başımızda Ağrı Dağı gibi bir değer var. Onu en iyi şekilde bölgemiz ve şehrimiz için kullanmak istiyoruz." şeklinde konuştu.  
       30 Ağustos zafer tırmanışı yapan dağcılar 4200 metrede fırtınaya tutulmuşlardır. Dağ evi olsaydı buraya sığınabilirlerdi. Özellikle 3200 de yapılan dağ evi kış tırmanışlarında dağcıların çok işine yarayacak" dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası