Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma,Yeni Açılan Bölümler Hakkında Bilgi Verdi

Tarih : 2018-06-18 / Kategori : Eğitim

Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma,Yeni Açılan Bölümler Hakkında Bilgi Verdi

       Konu ile ilgili olarak bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, yeni bölümlerin açılması ile ilgili olarak, çalışmaların devam ettiğini, en kısa zamanda yeni programların açılacağına inandığını belirtti.

 

         Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma,Yeni Açılan Bölümleri şu şekilde sıraladı; 
 
             Aşçılık, Optisyenlik, Fizyoterapi Programları Öğrenci Alacak
             Iğdır Üniversitesi eğitim kalitesini yükseltmeye dönük çalışmalarının yanı sıra, öğrenci sayısını artırma faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Yapılan çalışmalar sonucunda Üniversitemizde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında eğitim verecek üç yeni programın daha açılması teklifi Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı.
            Üniversitemize bağlı Iğdır Meslek Yüksekokulu bünyesinde  Aşçılık Programı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Optisyenlik Programı, Fizyoterapi Programı 2018-2019 eğitim-öğretim yılında  olmak üzere  yeni programların açılması ile ilgili olarak yapılan teklifin, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 12.04.2018 tarihli 75850160-301.01.02-E.29843 sayılı yazısı ile kabul edilmesi ile ilgili prosedür tamamlanmış oldu. Böylece ilgili bölümlere önümüzdeki eğitim-öğretim yılında öğrenci alımı yapılması kesinleşmiştir ve 2018-2019 eğitim öğretim yılında Iğdır Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programına 40 öğrenci, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik programına 40 öğrenci ve Fizyoterapi programına 40 öğrenci alınacaktır.
           Arkeoloji Bölümü Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Ana Bilim Dalı  Açılıyor 
           Iğdır Üniversitesinde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında eğitim verecek bir yeni programın daha açılması teklifi Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı.
        Üniversitemize bağlı Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Arkeoloji Bölümü Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı 2018-2019 eğitim-öğretim yılında olmak üzere bir yeni Anabilim Dalı açılması ile ilgili olarak yapılan teklifin, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 09.05.2018 tarihli: 75850160-104.01.02.01-E.37052 sayılı yazısı ile kabul edilmesi ile ilgili istek tamamlanmış oldu. Böylece ilgili programlara önümüzdeki eğitim yılında öğrenci alımı yapılması kesinleşti. 
Odyometri ve Optisyenlik Bölümleri Açılıyor
Iğdır Üniversitesi eğitim kalitesini yükseltmeye dönük çalışmalarının yanı sıra,öğrenci sayısının artırma faaliyetlerine bir yenisini ekledi.
Yapılan çalışmalar sonucu Üniversitede 2018-2019 eğitim-öğretim yılında eğitim verecek iki yeni programın açılması teklifi Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı. Iğdır Üniversitesine bağlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında “Odyometre ve Optisyenlik” olmak üzere iki yeni programın açılması ile ilgili olarak yapılan teklifin, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilmesi ile ilgili prosedür tamamlanmış oldu. Böylece ilgili bölümlerden Optisyenlik programına önümüzdeki eğitim yılında 40 öğrenci alımı yapılacaktır. 
       Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, yeni bölümlerin açılması ile ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini ve en kısa zamanda yeni programların açılacağına inandığını söyledi.
          Üniversitemizde Antrenörlük Eğitimi Programına Öğrenci Alınacak
        Iğdır Üniversitesi eğitim kalitesini yükseltmeye dönük çalışmalarının yanı sıra, öğrenci sayısını artırma faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Yapılan çalışmalar sonucunda üniversitemizde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında eğitim verecek dört yeni programın daha açılması teklifi Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı.
Üniversitemize bağlı Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu bünyesinde Antrenörlük Eğitimi Programı (Özel Yetenek Sınavı İle) ve Antrenörlük Eğitimi İ.Ö Programı (Özel Yetenek Sınavı İle) 2018-2019 eğitim-öğretim yılında  olmak üzere  yeni programların açılması ile ilgili olarak yapılan teklifin, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 12.04.2018 tarihli 75850160-301.01.02-E.29811 sayılı yazısı ile kabul edilmesi ile ilgili prosedür tamamlanmış oldu. Böylece ilgili bölümlere önümüzdeki eğitim-öğretim yılında öğrenci alımı yapılması kesinleşmiş olup 2018-2019 eğitim öğretim yılında Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu bünyesinde Antrenörlük Eğitimi Programı 60 öğrenci, Antrenörlük Eğitimi İ.Ö Programına ise 60 öğrenci alınacaktır.
Konu ile ilgili olarak bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, yeni bölümlerin açılması ile ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini ve en kısa zamanda yeni programların açılacağına inandığını belirtti.
Biyokimya Bölümüne Öğrenci Alınacak
Iğdır Üniversitesi eğitim kalitesini yükseltmeye dönük çalışmalarının yanı sıra, öğrenci sayısını artırma faaliyetlerine bir yenisini ekledi. Yapılan çalışmalar sonucunda 2018-2019 eğitim-öğretim yılında eğitim vermek üzere Biyokimya Bölümüne öğrenci alınması ile ilgili teklif, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı.
Üniversitemize bağlı Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Biyokimya Bölümüne, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınması ile ilgili olarak yapılan teklif, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 02.08.2017 tarihli: 75850160-101.03.01 -53350 sayılı yazısı ile kabul edilmesi tamamlanmış oldu. Böylece ilgili bölüme önümüzdeki eğitim yılında 30 öğrenci alımı kesinleşti.
Üniversitemiz Özel Güvenlik ve Koruma Programı Öğrenci Alacak
Üniversitemiz artan öğrenci sayısı ve yeni açılan programlarla büyümeye devam ediyor. Üniversitemizin kaliteden ödün vermeden bölüm ve öğrenci sayısını arttırmaya dönük çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda güvenlik sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye güvenlik elemanlarını akademik eğitim ile destekleyerek, güvenlik ihtiyacına cevap verebilecek donanıma sahip kişiler yetiştirmek amacıyla Üniversitemizin Iğdır Meslek Yüksekokulu bünyesinde Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü kurulmuştu.
Bölüm bünyesinde “Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programının” açılması ve bununla birlikte “Özel Güvenlik ve Koruma Programına” 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci alınmasına ilişkin Üniversitemizin teklifi, 08/02/2018 Tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında onaylanmıştır. Özel Güvenlik ve Koruma Programına önümüzdeki yıldan itibaren kırk (40) öğrenci alınacaktır.
Özel Güvenlik ve Koruma Programı İstihdam İmkânları
Özel Güvenlik ve Koruma programından mezun olanların alanlarında çalışma sahaları çok geniştir. Bu açıdan özel güvenlik hizmet alanlarının başta iş merkezleri, konaklama yerleri, sağlık kuruluşları, eğitim ve öğretim kurumları, müzeler, tören yerleri, toplu konut alanları, hava meydan ve limanları ile deniz limanları, metrolar, gar ve terminaller, sanayi ve ticari işletmeler olmak üzere baraj, enerji santralleri, rafineri, enerji nakil hatları, radyolink istasyonları, görüntü ve ses verici istasyonlar, akaryakıt nakil, depolama, yükleme tesisleri, nehir, göl ve deniz kıyıları, orman alanları, her türlü spor müsabakaları, sahne gösterileri ve toplantıların yapıldığı açık ve kapalı mekânlarda olmak üzere yoğunlaşmaktadır.
Mezunlar kendi nam ve hesaplarına özel güvenlik şirketleri kurup işletebilecekleri gibi çeşitli özel güvenlik şirketlerinde de çalışabilir ve eğitmenlik yapabilirler.
Türkiye genelinde, özel olarak çalışan ve kısa dönem eğitim veren çok sayıda şirketler bulunmaktadır. Ancak, kaliteli eğitimden geçirilmiş özel güvenlik görevlilerinin ileride, yasa gereği, işyerinde güvenlik amiri ve müdürü olma durumu söz konusu olabilecektir. Bunu da üniversiteler gibi üst düzeyde eğitim veren kuruluşların yapabileceği aşikârdır.
Çocuk Gelişimi Programına 50 Öğrenci Alınacaktır
Iğdır Üniversitesi eğitim kalitesini yükseltmeye dönük çalışmalarının yanı sıra, öğrenci sayısının artırma faaliyetlerine bir yenisini ekledi.  Yapılan çalışmalar sonucunda Üniversitemizde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında eğitim verecek bir yeni programın daha açılması teklifi Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı.
Üniversitemize bağlı Tuzluca Meslek Yüksekokulu bünyesinde Çocuk Gelişimi Programı, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında  olmak üzere yeni programın açılması ile ilgili olarak yapılan teklifin, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 22.03.2018 tarihli 75850160-301.01.02-E.24245 sayılı yazının kabul edilmesi ile ilgili prosedür tamamlanmış oldu. Böylece ilgili bölüme önümüzdeki eğitim yılında öğrenci alımı yapılması kesinleşirken, 2018-2019 eğitim öğretim yılında Çocuk Gelişimi Programına 50 öğrenci alınması kararlaştırıldı. 
Konu ile ilgili olarak bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, yeni bölümlerin açılması ile ilgili olarak, çalışmaların devam ettiğini ve en kısa zamanda yeni programların açılacağına inandığını belirtti.
Üniversitemizde Tarih Tezsiz Yüksek Lisans Programı Açıldı
2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde eğitim vermesi planlanan, Tarih Bölümü Tezsiz Yüksek Lisans programının açılması teklifi, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı.
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “Yeni bölümlerin açılması ile ilgili olarak, çalışmalarımız hızla devam ediyor. En kısa zamanda yeni programların açılacağına inanıyorum” dedi.
İnşaat Mühendisliği İkinci Öğretim Bölümüne Öğrenci Alınacak
  Iğdır Üniversitesi’nde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında eğitim vermek üzere Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği İkinci Öğretimine 40 öğrenci alınması ile ilgili teklif, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı.
Üniversitemize bağlı Mühendislik Fakültesi bünyesindeki İnşaat Mühendisliği Bölümü, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınması ile ilgili olarak yapılan teklif, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edildi. Böylece ilgili bölümün ikinci öğretimine önümüzdeki eğitim yılında 40 öğrenci alımı yapılması kesinleşmiş oldu.
Biyomühendislik ve Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı Açıldı
   Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde disiplinlerarası eğitim vermek üzere Biyomühendislik ve Bilimleri Anabilim Dalı kurularak bu anabilim dalına bağlı Biyomühendislik ve Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı açıldı.
   Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Biyomühendislik ve Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı açılması konusundaki teklif Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 28/03/2018 tarihli toplantısında incelenmiş ve 25/12/2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararı dikkate alınarak, Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliği’nin 4., 5/d ve 7. Maddeleri, 3843 Sayılı Kanun’un 14. Maddesi ile Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmeliğin 8. Maddesi ile Yükseköğretim Kurumlarının Yurtiçindeki Yükseköğretim Kurumlarıyla Ortak Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Programları Tesisi Hakkında Yönetmeliğin 6. Maddesi uyarınca, karara bağlanmış olup, açılması uygun görülmüştür.
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümüne Öğrenci Alınacak
     Iğdır Üniversitesi’nde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında eğitim vermek üzere Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümüne 60 öğrenci alınması ile ilgili teklif, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı.
Üniversitemize bağlı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesindeki Kamu Yönetimi Bölümü, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınması ile ilgili olarak yapılan teklif, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edildi. Böylece ilgili bölüme önümüzdeki eğitim yılında 60 öğrenci alımı yapılması kesinleşmiş oldu.
Tuzluca MYO Adalet, Büro Hizmetleri, Eczacılık Programlarına Öğrenci Alınacak
Iğdır Üniversitesi Tuzluca Meslek Yüksekokulu bünyesinde mevcut olan 3 programa 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınması konusundaki teklif, Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenerek uygun bulundu.  
Üniversitemiz Tuzluca Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Adalet Bölümüne bağlı Adalet Programına 60 öğrenci; Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümüne bağlı Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programına 40 öğrenci; Eczane ve Eczacılık Hizmetleri Bölümüne bağlı Eczane Hizmetleri Programına ise bu yıl ilk defa 40 öğrenci alınacak.
Yeni bölümlerin açılması ile ilgili bilgi veren Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Doğunun Çukurova’sı olarak bilinen Iğdır’da; üniversitemiz bünyesindeki Tuzluca Meslek Yüksekokulu ‘na ilk defa öğrenci alacak bu bölümlerin eğitim kalitesinin gelişimine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
Üniversitemizde Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Açıldı
Iğdır Üniversitesi eğitim kalitesini yükseltmeye dönük çalışmalarının yanı sıra, öğrenci sayısının artırma faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Yapılan çalışmalar sonucunda Üniversitemizde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında eğitim verecek yeni bir programın daha açılması teklifi Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı.
Üniversitemize bağlı Iğdır Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı açıldı. Üniversitemiz tarafından 2018-2019 eğitim-öğretim yılında  olmak üzere yeni bir program açılması ile ilgili olarak yapılan teklif, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edildi. Böylece Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)  tarafından yeni bir program açılması ile ilgili bir istek daha tamamlanmış oldu. 
Konu ile ilgili olarak bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, yeni bir programın açılması ile ilgili olarak, Üniversitemiz ve şehrimize hayırlı olsun. Emeklerimize katkı sunan ve destek olan YÖK Genel Kurulu başta olmak üzere herkese teşekkürler ediyorum.” dedi. Alma, çalışmaların devam ettiğini, en kısa zamanda yeni programların açılacağına inandığını belirtti.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrenci Alımına YÖK’ten Onay
Iğdır Üniversitesinde öğrencisi olan bölümlere bir yenisi daha eklenecek. Üniversitemizin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü için öğrenci alınmasına yönelik teklifi Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından incelenerek uygun görüldü. Böylece 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu’nda Iğdır Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü de yer alacak. 2018-2019 Eğitim Öğretim döneminde eğitime başlayacak olan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün 60 öğrenci kontenjanı bulunmaktadır.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne öğrenci alınmasıyla birlikte, Fen Edebiyat Fakültesinde öğrencisi olan bölümlerin sayısı 3’e çıkacak. Şu an itibariyle Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde 4 öğretim üyesi ve 2 araştırma görevlisi görev yapmaktadır. Yeni Türk Edebiyatı, Eski Türk Edebiyatı, Halk Edebiyatı ve Yeni Türk Dili Anabilim Dalı olmak üzere 4 farklı anabilim dalından öğretim üyesinin olduğu bölümde, güçlü bir öğretim üyesi kadrosu bulunmaktadır.
Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Programı İlk Defa Öğrenci Alacak
 Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ndeki mevcut 4 programa 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınması konusundaki teklif, 17/05/2018 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenerek uygun bulundu.  
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi bünyesinde açık bulunan Peyzaj Mimarlığı bölümüne bu yıl ilk defa 15 öğrenci alınırken, daha önceki yıllarda öğrencisi bulunan ve geçen yıl öğrenci almayan Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma ve Tarla Bitkileri bölümlerine de yeniden 15’er öğrenci alınacak.
Yeni bölümlerin açılması ve öğrenci alımları ile ilgili bilgi veren Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Doğunun Çukurova’sı olarak bilinen Iğdır’da üniversitemiz bünyesinde Ziraat Fakültesi’ne ilk defa öğrenci alacak bu bölümlerin önümüzdeki yıllarda tarımın gelişimine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
Üniversitemizde Zootekni Doktora Programı Açılıyor
Iğdır Üniversitesi eğitim kalitesini yükseltmeye dönük çalışmalarının yanı sıra, öğrenci sayısının artırma faaliyetlerine bir yenisini ekledi. Yapılan çalışmalar sonucunda Üniversitemizde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında eğitim verecek bir yeni programın daha açılması teklifi Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı.
Üniversitemize bağlı Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Zootekni Doktora Programı, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında  olmak üzere bir yeni programın açılması ile ilgili olarak yapılan teklifin, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 25.04.2018 tarihli: 75850160-104.01.04.01-E.33673 sayılı yazısı ile kabul edilmesi ile ilgili prosedür tamamlanmış oldu. Böylece ilgili bölüme önümüzdeki eğitim yılında öğrenci alımı yapılması kesinleşmiştir.
Konu ile ilgili olarak bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, yeni bölümlerin açılması ile ilgili olarak, çalışmaların devam ettiğini, en kısa zamanda yeni programların açılacağına inandığını belirtti.
 
Iğdır MYO Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve  Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programlarına Öğrenci Alınacak
Iğdır Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda Mevcut Olan 2 Programa 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında Öğrenci Alınması Konusundaki Teklif, Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında İncelenerek Uygun Bulundu.  
Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Bünyesinde Mevcut Olan Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programına 40 öğrenci ve Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programına 40 öğrenci alınacaktır.
İlk Kez Öğrenci Kabulüne Başlayan Yeni Programların Açılması İle İlgili Bilgi Veren Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Meslek Yüksekokulu’ndaki Bölümlerin Sayısının Hızla Arttığını Ve Yeni Açılan Bölümlerin Eğitim Kalitesine Katkı Sağlayacağını İfade Etti.  
   Tarımsal Biyoteknoloji ve Makine Mühendisliği Bölümleri Öğrenci Alacak
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın girişimleri sonucunda üniversiteye Tarımsal Biyoteknoloji ve Makine Mühendisliği bölümleri açılacak.
Son zamanlarda yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, üniversitenin büyümesi ve öğrenci sayısının artırılmasına yönelik 2 yeni bölüm açılması için Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) sundukları teklifin kabul edildiğini söyledi.
Yeni bölümlerin açılması ile ilgili olarak, çalışmaların hızla devam ettiğini ve en kısa zamanda yeni programların açılacağına inandığını belirten Rektör Alma, “Yapılan çalışmalar sonucunda Üniversitemizde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında eğitim verecek iki yeni programın açılması teklifi Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı. Programın açılması ile ilgili olarak yapılan teklifin, Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı’nca kabul edilmesi ile, yasal prosedür tamamlanmış olup, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında üniversitemize bağlı Ziraat Fakültesi bünyesinde, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü programına 30 öğrenci ve Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği programına normal öğretime  60 ikinci öğretime 40 öğrenci alımı yapılması kesinleşti.” dedi.
 
 
Tuzluca MYO  Radyo ve Televizyon Programı Öğrenci Alacak
   Iğdır Üniversitesi eğitim kalitesini yükseltmeye dönük çalışmalarının yanı sıra, öğrenci sayısının artırma faaliyetlerine bir yenisini ekledi.  Yapılan çalışmalar sonucunda Üniversitemizde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında eğitim verecek bir yeni programın daha açılması teklifi Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı.
   Üniversitemize bağlı Tuzluca Meslek Yüksekokulu bünyesinde Radyo ve Televizyon Programcılığı programı, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında  olmak üzere bir yeni programın açılması ile ilgili olarak yapılan teklifin, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 14.03.2018 tarihli 75850160-101.03.01-E.23171 sayılı yazısı ile kabul edilmesi ile ilgili prosedür tamamlanmış oldu. Böylece Radyo ve Televizyon Programcılığı programına, önümüzdeki eğitim yılında 40 öğrenci alınacaktır.
Konu ile ilgili olarak bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, yeni bölümlerin açılması ile ilgili olarak, çalışmaların devam ettiğini, en kısa zamanda yeni programların açılacağına inandığını belirtti.
“İş Sağlığı ve Güvenliği Tezli 1. Öğretim İle Tezsiz 2. Öğretim Yüksek Lisans” Programı Açılıyor
Iğdır Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından Yükseköğretim Kurumu’na (YÖK) sunulan “İş Sağlığı ve Güvenliği Tezli 1. Öğretim ile Tezsiz 2. Öğretim Yüksek Lisans” programı açılma teklifi onaylandı.
Öğrencileri iş sağlığı ve güvenliği konularında temel kavramlar ve uygulamalar bakımından bilgi ve beceri ile donatılmış şekilde mezun etmeyi ve çalışanların sağlık düzeyini ve yaşam kalitesini geliştirmeyi amaçlayan İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans programından mezun olan öğrenciler, alanlarında yüksek lisans derecesine sahip oluyor. Öte yandan bu programdan mezun olan öğrenciler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen sertifikasyon kriterlerini sağlamaları durumunda endüstrinin her alanında düşük ve orta tehlike sınıfındaki işletmelerde istihdam olanağı bulabilecekler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası