IĞDIR KAYISISINDAN PESTİL VE KÖMEYE

Tarih : 2018-07-09 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR KAYISISINDAN PESTİL VE KÖMEYE

        Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan YOLCU Bölgemizde her geçen yıl kayısı üretimi artmaktadır. Yeterli uygun ve hızlı pazar bulunmadığında bu durum ürünün büyük kısmının ziyan olmasına sebebiyet vermektedir. Yine hobi bahçelerinde, aile bahçelerinde sofralık olan bu kayısı türü tüketilebildiği kadar tüketiliyor ancak geri kalan kısmı bozulmaya yüz tutuyor.”dedi.

 

            Yolcu,  'Iğdır Kayısısı Pestil ve Kömeye Dönüşüyor Projesi'' ile kayısı yetiştiricisinin gerek hobi gerekse ticari amaçlı yetiştiricilik esnasında ürünü değerlendirmekte katkısı olacaktır. Bununla beraber kadının tarımdaki önemi düşünüldüğünde kadınlara yeni bir iş imkânı sağlamakla beraber hobi olarak kendi pestil ihtiyaçlarını da karşılayacaklardır. 
           Proje kapsamında İl Müdürlüğümüz personellerinden Ziraat Mühendisleri Gülcan KUBA ve Meltem AYDIN projeye başvuran kadın çiftçilerimizin evlerine giderek birebir öğretmek amaçlı pestil yapımı gösterilmiştir. Pestil yapımına katılan çiftçi kadınlarımız yapılan çalışmalarla ilgili memnuniyetlerini dile getirdiler.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası