AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRÜ ADEM SAFA’NIN “DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ” MESAJI

Tarih : 2018-10-02 / Kategori : Duyurular

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRÜ ADEM SAFA’NIN “DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ” MESAJI

             Birleşmiş Milletler 1990 yılında  1 Ekim Gününü “Dünya Yaşlılar Günü” olarak belirlemiştir. Dünyada ve ülkemizde kutlanan bu anlamlı gün, milli değerlerimiz ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaşlılarımızın sevgi ve saygıyla hatırlandığı, onların sağlık, bakım, ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının belirlendiği, kişi, kurum ve devlet olarak bu süreçte üstlenilmesi gerekenlerle birlikte aynı zamanda yapılan çalışmaların gündeme getirilerek değerlendirildiği önemli bir gündür.
            Geçmişten günümüze bir kültür köprüsü olmuş, yaşamları boyunca çocuklarına, torunlarına, içinde yaşadığı topluma, ülkesine ve dünyaya hizmet etmiş yaşlılarımızın, bedensel ve ruhsal olarak işlevselliğinin azaldığı söz konusu dönemlerinde her türlü ihtiyaçlarının karşılanarak yaşam kalitelerini artırmak öncelikli görevimiz olmalıdır.

          Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce belirlenen kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yaşlılarımızın daha nitelikli bir yaşlılık dönemi geçirebilmelerini sağlayacak proje ve çalışmalara ağırlık verilmektedir. İl Müdürlüğümüzce ilimizdeki yaşlı bireylere yönelik olarak, ağır engelli durumdaki kişilere evde bakım hizmeti sunulmaktadır. Kendi bakımını gerçekleştiremeyecek düzeydeki bu yaşlılarımıza akrabaları tarafından yapılan bu hizmetle yaşlılarımızın sürekli bakımı sağlanmaktadır. Hizmet kapsamında bakıcı kişilere aylık nakdi yardım yapılmaktadır.
Bu duygularla tüm büyüklerimizin “1 EKİM DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ” nü kutlar, minnet ve şükran duygularımla, yaşam sevinçlerimizin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası