İstanbul Rumeli Üniversitesi İle Iğdır Üniversitesi İşbirliği, Rutin İşbirliklerinin Bir Adım Önüne Geçecek.

Tarih : 2018-11-07 / Kategori : Eğitim

İstanbul Rumeli Üniversitesi İle Iğdır Üniversitesi İşbirliği, Rutin İşbirliklerinin Bir Adım Önüne Geçecek.

          Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma yurt içi ve yurt dışı üniversiteleriyle yaptığı anlaşmalara bir yenisini daha ekledi. İstanbul Rumeli Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Ahmet Gökçen’i makamında 31 Ekim 2018 de ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Üniversitesinde okuyan öğrencilerin artık yurt dışında eğitim alma ve çift diploma alma imkânı kazandığını belirtti.

 

          Iğdır’ın Türkiye sınırları içerisinde 3 ülkeye komşu tek il olduğunu, bu özelliğini de bölge ülkeleri ile imzalanan çift diploma (dual diploma) protokolü ile avantaja çevirdiğini söyleyen Rektör Alma ‘Böylece üniversiteler arası dostluk ilişkilerimizi de geliştirdik’ dedi.  İmzalanan protokollerle öğrencilere vizyonlarını geniş tutmaları, yurt dışı kampüslerinden faydalanma şanslarının olduğunu ve iş hayatlarında kendilerini daha rahat ifade edebilecek alanlarla tanışmalarına fırsat sağlandığının altını çizen Rektör Alma, aynı şekilde Rumeli Üniversitesinin avantajlarından faydalanmak istediklerini, en doğudaki üniversite ile genç ve aktif bir mütevelliye sahip en batıdaki Rumeli Üniversitesi arasında işbirliğinin olmasını ve ortak alanları daha iyi değerlendirme fırsatı doğduğunun altını çizdi.

          İstanbul Rumeli Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Ahmet Gökçen de kendisine yapılan ziyaretten çok memnun kaldığını ifade ederek; geçmişte rektör yardımcılığı yaptığını, İstanbul Üniversitesinden de bir hayli tecrübesi olduğunu ve kendisinin iktisat hocası olması nedeniyle finans ve kaynak kullanımında mali bütçelerde ve iktisadi işletmelerdeki tecrübelerini de aktarabileceğini ifade etti.

          Daha sonra  İstanbul Rumeli Üniversitesi Mütevelli  Başkanı  Av. Hüseyin Afşin ile görüşen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma  üniversite hakkında bilgi aldı. Başkan Afşin, ziyaretten memnun kaldığını; çünkü üniversitelerin özellikle sınırlara yakın üniversitelerin bu tür ilişkilerde aktif olmasının ülke yararına olacağının farkında olduğunu ifade etti. Silivri’nin de  bir sanayi bölgesi olduğunu, imkan verilse Edirne’de bir üniversite kurma hayalinin olduğunu belirten Başkan Afşin, eğitime yatırım yapan ve sanayiden gelen bir aileden geldiğini,  Merter ve Florya’da üniversite yerleşkelerinin bulunduğunu ve buraların fonksiyonunu anlattı. Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ise Tebriz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohammad Reza Pour Mohammadi ile  imzalanan anlaşma protokolü kapsamında, Iğdır Üniversitesi öğrencilerinin Tebriz Üniversitesi diplomasına sahip olacağını; aynı şekilde Tebriz’den gelecek öğrencilerin de Iğdır Üniversitesi diplomasını alabileceklerini ve bu protokol ile Iğdır’ın uluslararası arenada da tanınırlığının artacağını;  bu artışın batıdaki  bir vakıf üniversitesi ile pekiştirilerek sanayii bölgesi olan Silivri’den  İran–Tebriz yada  Gürcistan–Batum’a  veya Nahcıvan’a bir iki saatlik karayolu mesafesi ile ulaşılabileceğini; ayrıca bunu havacılık eğitimleri ile de güçlendirebileceklerini ifade etti.

        Bunun üzerine  İstanbul Rumeli Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı  Hüseyin Afşin, Iğdır Üniversitesi ile sürekli eğitim ve sertifika ortak programları yapabileceklerini belirtirken; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma  “Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi- ISEM olarak vizyonumuz, merkezimizde sürdürülecek eğitim faaliyetleri ile birey ve kurumların yeterliliklerini artırmak, ülkenin yetişmiş insan gücüne katkıda bulunmak ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün oluşmasını sağlamak, eğitimde ileri teknoloji kullanmak suretiyle daha geniş kitlelere ulaşarak daha fazla bilgiyi paylaşmak ve toplumsal hizmet oluşturmak. İş sağlığı ve güvenliği ile havacılık konularında birlikte alanlar kullanabiliriz. Ön protokolleri biran evvel gerçekleştirme amacında oluşunuz bizi ziyadesi ile mutlu etti.’’ diyerek mütevelli başkanı Afşin’i Iğdır’a davet etti. Daha sonra üniversite binasını ve Florya  yerleşkesini gezen Rektör Alma, Florya  yerleşkesini gezdiren Genel Müdür Ali Cemal Gündüz’den  binada uygulanan sertifika programları ve eğitim yerleri ile uzaktan eğitimin altyapısı  hakkında bilgi hakkında bilgi aldı. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası