Üniversitemizde Yapılan Iğdır I. Uluslararası Multi Disipliner Çalışmalar Kongresi Devam Ediyor

Tarih : 2018-11-08 / Kategori : Eğitim

Üniversitemizde Yapılan Iğdır I. Uluslararası Multi Disipliner Çalışmalar Kongresi Devam Ediyor

           Onursal başkanlığını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın yaptığı Iğdır I. Uluslararası Multi Disipliner Çalışmalar Kongresi, merkez Karaağaç Kampüsünde tüm hızıyla devam ediyor. 6 farklı salonda devam eden oturumlar kapsamında; Sağlık Bilimleri, Fen ve Mühendislik Bilimleri, Matematik ve Sosyal Bilimlerinin çeşitli alanlarında eş zamanlı olarak kongre sunumları gerçekleştiriliyor.
            İlk gün sergi açılışı ile başlayan ve 7 farklı ülkeden konukların katıldığı Iğdır I. Uluslararası Multi Disipliner Çalışmalar Kongresinin ikinci gününde de 400’e yakın akademisyen bildirileriyle kongreye katkı sağlayacak.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cavit Polat, yaptığı açıklamada Sosyal bilimler alanında 170, Fen ve Sağlık Bilimleri alanında 85, Matematik ve Mühendislik alanında ise 116 bildirinin kabul edildiğini belirterek; Türkiye genelinde Iğdır I. Uluslararası Multi Disipliner Çalışmalar Kongresine yoğun bir ilginin olduğunu kaydetti.
Kongrenin ilk gününün çok verimli geçtiğini kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Polat; “Kongremiz sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Katılımcıların ilgisi bizleri fazlasıyla mutlu etti. Dışarıdan gelen akademisyenlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için Iğdır Üniversitesi olarak büyük bir gayret gösteriyoruz. Kongre sunumlarımız bugün sona eriyor ama yarın için de bir gezi programı planladık. 8 Kasım’da 09.00-13.00 arasında Doğubayazıt Ahmed-i Hani Müzesi ve İshak Paşa Sarayına gezi düzenleyeceğiz. Bu vesileyle kongremize katılan tüm bilim insanlarını gezi programımıza davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası