2019 ŞUBAT AYINDA IĞDIR İÇME SUYUNA KAVUŞACAK

Tarih : 2018-11-08 / Kategori : Genel Haber

2019 ŞUBAT AYINDA IĞDIR İÇME SUYUNA KAVUŞACAK

    Iğdırlıların yıllardan beri bekeldiği hayal gerçek oluyor. 70 yıldan beri yapıldı yapılcak sözleriyle geçiştirilen Ünlendi barajının yapımı tamamlandı. Iğdırlılar yıllardır beklediği temiz içme suyuna 2019 yılının Şubat ayında kavuşmuş olacak.

 

   MÜJDEYİ IĞDIR VALİSİ ENVER ÜNLÜ VERDİ.
              Iğdır valisi Enver Ünlü,   DSİ Iğdır Şube Müdürlüğünde basın bilgilendirme toplantısı yaparak Ünlendi barajının tamamlandığını Iğdır’a verilecek olan içme suyu şebekesinin bittiğini test aşamasında olduğunu belirterek Iğdırlıların yıllardır beklediği hayalleri gerçekleşiyor 2019 yılının Şubat ayında su borularından dünya standartlarında olan temiz içme suyu akacaktır.”dedi.
            Vali Ünlü yaptığı konuşmada şunları söyledi:”Kurulan tesis  Iğdır ili Tuzluca ilçesi sınırlarında ünlendi barajına 11 km. Tuzluca ilçesine 13 km. Iğdır il merkezine 42 km mesafede, Küçükova köyüne yakın bir konumda, yaklaşık 5  alan üzerine 1664 m- kotları arasında yer almaktadır. 125 000 m3/gü arıtma kapasitesine sahip tesis ile Iğdır merkezi ve Tuzluca, Karakoyunlu ve Aralık ilçeleri, Halfeli, Melekli, Hoşhaber beldeleri ve bunlara bağlı 70 köy yerleşimine dünya standartlarında içilebilir su verilecektir.”şeklinde konuştu.
              Ünlendi barajı tesisi ve su şebekesi ile ilgili olarak bilgi veren DSİ 242. Şube Müdür vekili Sabahttin Şamcı’ da” Tesisin Tipi:Konvansiyonel ,Tesisin Normal kapasitesi :125.000m3/gün Üniteler:1 adet havalandırma ünitesi, 2 adet hızlı karıştırma ünitesi, 6 adet yavaş karıştırma ünitesi, 6 adet durultucu, 12 adet kum filtre, 2500 m3 hacimli temas tankı,5500 m3 hacimli temiz su deposu , 2 adet çamur yoğunlaştırma, 1 adet kimya ünitesi, 1adet krom ünitesi, 1 adet ozon jeneratörü ve ozon temas tankı, 
     PROJENIN UYGULAMA DURUMU
     İnşaat işleri: Tüm alanlarda inşaat işleri tamamlanmıştır.- Tesis inşaat işleri olarak performans testlerine hazır durumdadır. Iğdır içme suyu isale hattı işi kapsamında yapılacak olan ilave maslak yapısının tamamlanmasından sonra performans testlerine geçilebilecektir.
Geçici kabul işlemleri tamamlandıktan sonra Iğdır içme suyu birliğine devri yapılarak yüklenici firma tarafından 1 yıl süre ile görevlendirilecek personellere işletme eğitimi verilecektir.
Tesise isale hattı vanası yüksek basınç sebebiyle kısık açıklanarak 1. aşama sızdırmazlık testleri için su alınmakta ve gereken yerlerde izolasyon tamirleri yapılmaktadır.
        Giriş havalandırma ozon temas ve durultucu binalarında izolasyon işleri tamamlanmış kum filtre ve klor temas binalarında devam etmektedir. kalan bu iki binanın da 1 hafta içerimsinde tamamlanması hedeflenmektedir.
Kum filtre binasında uzay çatı ve çatı kaplama montaj imalatları tamamlanmıştır.
Peyzaj işleri kapsamında bahçe toprağı serilmesi, çimlendirme ve ağaçlandırma imalatları ve otomatik sulama sistemi imalatları tamamlanmıştır.
Bina etrafı bordür-tretuvar işleri tamamlanmıştır.
Tesis içi yolların bordür işleri tamamlanmıştır. kaldırım ve yollarda kilit parke taşı  döşeme işlerine başlanmıştır. bu işlerin 15.11.2018 tarihine kadar tamamlanması hedeflenmektedir.”dedi.
             Daha sonra Vali Enver Ünlü, Tuzluca Kaymakamı Abdullah KADIOĞLU, İl Özel İdaresi Genel sekreteri Ferhat Akkuş, İl Genel Meclis Üyeleri  ile birlikte  ünlendi barajında ve  arıtma tesisinde incelemede bulundular.

Foto Galeri
2019 ŞUBAT AYINDA IĞDIR İÇME SUYUNA KAVUŞACAK 2019 ŞUBAT AYINDA IĞDIR İÇME SUYUNA KAVUŞACAK 2019 ŞUBAT AYINDA IĞDIR İÇME SUYUNA KAVUŞACAK 2019 ŞUBAT AYINDA IĞDIR İÇME SUYUNA KAVUŞACAK

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası