Iğdır Üniversitesi Uygulamalı Eğitimlerine Başladı

Tarih : 2018-11-17 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Üniversitesi Uygulamalı  Eğitimlerine Başladı

Iğdır Üniversitesi bünyesinde eğitim veren Iğdır Meslek Yüksekokulu’na bağlı Aşçılık Programı öğrencileri uygulamalı eğitimlerine başladı.

2018-2019 eğitim öğretim yılı içinde ilk kez öğrenci alımı yapılan Aşçılık Programında teorik ve uygulamalı olarak eğitim ve öğretim faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor.
Program hakkında bilgi veren Iğdır Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dinçer Atasoy, Aşçılık mesleğinin günümüzde parlayan bir iş kolu haline geldiğine dikkat çekerek, Iğdır Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan Aşçılık Programı ile modern eğitim metotlarıyla öğrencilere mesleğin inceliklerini öğrettiklerini ifade etti. MYO Müdürü Atasoy, “Küreselleşme ile birlikte artan seyahatler, yeni sosyal değerler ve turizme artan ilgi hem dışarıda yemek yemeyi, hem de iş ve turistik seyahatleri günlük hayatın önemli birer parçası haline getirdi. Hızla gelişme gösteren bu sektörde Aşçılık, günümüzün parlayan mesleği haline geldi. Yüksekokulumuz bünyesinde kurduğumuz programın amacı; mutfak ve yiyecek - içecek hizmetleri alanında istihdam edilebilecek yeterli alt yapı ve analitik düşünmeye sahip, alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak iş hayatında yer alan öğrenciler yetiştirmek. Ayrıca, eğitime tabi tutulan öğrencilerimizin verileri yorumlayabilen ve değerlendirebilen, mesleki plan ve projeleri gerçekleştirebilen ve çözüm önerileri geliştirebilen, çalışma gruplarında sorumluluk alabilen veya bireysel çalışabilme becerisine sahip, etkili iletişim kurabilen ve alanındaki yenilikleri takip ederek görsel şölen halinde sunabilen nitelikli kalifiye eleman yetiştirebilmektir. Eğitim faaliyetleri devam ederken sektörel işbirlikleri ile koordineli olarak bilgi transferleri yapılarak öğrencilerin güncel verilerden faydalanması da hedefliyoruz. Bu bağlamda Aşçılık Bölümü önümüzdeki süreçte akademik eğitimlere ek olarak işletmelere yapılacak ziyaretlerle üniversite-sektör işbirliğine de katkı sağlayacak. Aşçılık Uygulama Mutfağının 2018-2019 Eğitim-Öğretim dönemine hazır hale getirilmesinde emeği geçen başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya, bölüm hocalarına ve diğer teknik personellere teşekkür ederim” dedi.
MYO Müdürü Atasoy son olarak, Iğdır Meslek Yüksekokulu tarafından açılan “Iğdır MYO Aşçılık” Instagram sosyal medya hesabından da öğrencilerimizin yaptığı birbirinden güzel çalışmaların takip edilebileceğini kaydetti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası