Iğdır Üniversitesi Heyetinden Atatürk Üniversitesine Bir Dizi Ziyaret

Tarih : 2018-11-27 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi Heyetinden Atatürk Üniversitesine Bir Dizi Ziyaret

      Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Gündoğdu ile birlikte Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette iki mevkidaş, ortak Ar-Ge, bilimsel projeler ve eğitim hakkında bir süre sohbet ettiler ve ortak çalışmaları yürütmek için bir protokol üzerinde anlaşma kararı verdiler.

 

          Rektör Alma “Üniversitemizin kuruluşunda Atatürk Üniversitesi etkin rol aldı”
          Atatürk Üniversitesi’nin bölgedeki en güçlü eğitim kurumu olduğunu söyleyen Üniversitemiz Rektörü Alma, Iğdır Üniversitesi’nin de içinde bulunduğu birçok üniversitenin kuruluşunda Atatürk Üniversitesi’nin etkin rol oynadığını söyledi. “Üniversiteler Kuran Üniversite” sloganının Atatürk Üniversitesi’ni tanımladığını söyleyen Rektör Alma, desteklerinden dolayı Rektör Çomaklı’nın şahsında Atatürk Üniversitesi’ne teşekkür etti.
Kadim bir üniversite olarak çevre üniversitelere her konuda yardımcı olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Rektör Çomaklı, “Üniversitemizde yetişen öğretim üyelerinin farklı üniversitelerde başarı sağlamaları bizleri mutlu ediyor.  Iğdır Üniversite ile ortak bilimsel projeler yapmak istiyoruz. Birçok üniversitenin rektörü, dekan veya akademisyenleri bizim üniversitemizin mensubu. Atatürk Üniversitesi olarak üniversitelerin gelişmesi ve kalkınması için her türlü yardımı yapmaktan geri kalmayız.” dedi. Görüşmede Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Gündoğdu ve Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Çelik de hazır bulundular.
Rektör Alma “Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesini aktif hale getireceğiz” 
Daha sonra Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat ile görüşen Üniversitemiz heyeti, Iğdır Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin aktif hale getirilerek öğrenci alınabilmesi için öğretim üyesi desteği alınması hususunda mutabık kaldılar. Dekan Bulat da, Iğdır Üniversitesiyle ortak sergiler, çalıştaylar ve sempozyumlar düzenlemekten memnuniyet duyacaklarını dile getirdiler. Görüşmede Prof. Dr. Gündoğdu ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Elitok ile Dr. Öğr. Üyesi Kadir Tuzci de hazır bulundular.
Atatürk Üniversitesi ile Uzaktan Eğitim Konusunda Projeler Geliştirilecek
Daha sonra Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Vecihi Yiğit’i ziyaret eden Rektör Alma, uzaktan eğitim konusunda da ortak projeler geliştirme ve materyal paylaşımı konularında mutabakat sağladılar. Gerek alt yapının kullanılması gerek Iğdır Üniversitesi’nde alt yapı çalışmalarında danışmanlık yapma konularında yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade eden Doç. Dr. Yiğit, Atatürk Üniversitesi’nin dijital dönüşüm konusunda Türkiye’de iddia sahibi olduğunu vurguladı ve tecrübelerini aktarabileceklerini ifade etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası