Iğdır'da, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' çeşitli etkinlikler ile kutlandı

Tarih : 2018-12-04 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' çeşitli etkinlikler ile kutlandı

        3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programı kapsamında; Doğubayazıt Caddesi Dörtyol mevkiinden Atatürk Caddesi Zübeyde Hanım Bulvarı’na kadar “Engelsiz Bir Iğdır İçin El Ele” yürüyüş gerçekleştirildi. 

           3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programı kapsamında; Doğubayazıt Caddesi Dörtyol mevkiinden Atatürk Caddesi Zübeyde Hanım Bulvarı’na kadar “Engelsiz Bir Iğdır İçin El Ele” yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe; Genclik ve spor il mdrlügü sube müdürü Savaş Kaya, Iğdır Ak Parti İl Gençlik Kolları başkanı Rıdvan Yeşil, engelliler ve engelli aileleri, Belediye Başkanı Murat Yikit’ise toplantıdan dolayı  özür dileyerek gecikmeli katıldı. Yürüyüşün sonunda; Zübeyde Hanım Bulvarı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na, Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Dernek Başkanı Yardımcısı Garip Samançi çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından son buldu. 
           Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Dernek Başkanı Yardımcısı Garip Samançi, ise, Bu gün 4 yoldan belediye meydanına kadar bir yürüyüş gerçekleştirdik. Engeliler adına bir farkındalık yaratmak için bu yürüyüşü gerçekleştirmiş  bulunuyoruz. Bu yürüyüşteki amacımı inşallah yetkililerin kulağına gider engellilerin sorunlarının çözümü için gellerinden geleni yapmalarını ümit ediyoruz. Dünyada olduğu gibi ilimizded de 3 aralık engeliler gününü kutluyoruz. Yürüyüşümüze katılan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.”dedi.
            Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Semra Aydın’ise,  Bilindiği gibi 3 Aralık, Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmektedir. Bugün bir kutlama gününden ziyade, farkındalık oluşturma günüdür. Devlet, çağdaş nitelikleriyle milletin her kesiminin ihtiyaçlarını karşılayarak toplumu güvende yaşatma görevini üstlenen bir teşkilattır. İnsan onuruna yakışır ve toplumla kaynaşan hayat tarzı, engellilerin en tabii hakkı ve devletin öncelikli görevlerindendir. Çağdaş bir toplumda engellilerin karşılaştıkları sorunların çözülmesi, hak ve özgürlüklerden herkesin eşit oranda yararlanması, kültür, sanat ve spor alanlarında toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda desteklenmesi yalnız devletin değil, yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ve toplumun diğer kesimlerinin ortak görevidir. Engellilerimizin sorunlarının önemsenip, sadece tüketen değil, üreten ve bağımsız yaşayabilen insanlar haline getirilmeleri gerekmektedir.”dedi.
Aydın, Engellilere hizmet etmek gönül işidir. Onları sahiplendiğimiz sürece hayatlarını kolaylaştıracağımızı hepimiz biliyoruz aslında. Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Derneği de bu amaçlarla hiçbir karşılık beklemeden ilimizdeki birçok engellimizi bir çatı altında toplayarak, onların toplumla bütünleşmesini sağlamak, devletimizin kendileri için sunduğu imkânlardan haberdar etmek,  spor faaliyetlerinde bulunmaları için kurslar vermek ve buna benzer etkinliklerle hizmet sunmaktadır. Ancak derneğimizin üstesinden gelmekte zorlandığı bazı sıkıntılarla karşı karşıyayız. En büyük problemimiz her yıl kira sıkıntısıyla mücadele etmektir. Engellilerimizin “ikinci evimiz” dediği derneğimiz maalesef bu ayın sonuna kadar kira sorununu halledemezse kapanabilir. Bundan dolayı ilimiz kamu kurum ve kuruluşlarından, hayırseverlerden, iş adamlarımızdan destek beklemekteyiz. Iğdır olarak engellilerimize sahip çıkalım. Herkese teşekkürlerimi sunarım.’ şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası