Iğdır Üniversitesinde Elektronörofizyoloji ve Podoloji Programları ile Sağlık Eğitimi Alanında Önemli Bir Adım Atılmış Oldu

Tarih : 2019-02-06 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesinde Elektronörofizyoloji ve Podoloji Programları ile Sağlık Eğitimi Alanında Önemli Bir Adım Atılmış Oldu

   Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlık sektörü hızla büyürken, nitelikli yardımcı sağlık hizmetleri personeli ihtiyacı da her geçen gün artış gösteriyor. Üniversitemiz de sağlıktaki bu büyümeye açtığı yeni programlarla katkıda bulunmaya devam ediyor. Son olarak Üniversitemizde “Elektronörofizyoloji” ve “Podoloji” programlarının açılmasına yönelik Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) sunulan teklif sonucunda ilgili bölümlerin açılmasına YÖK tarafından onay verildi.  Böylelikle Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) bünyesinde yeni açılan  “Elektronörofizyoloji” ve “Podoloji” programları ile sağlık eğitimi alanında önemli bir adım atılmış oldu.
 

Elektronörofizyoloji Mezunları Uzman Hekimlere Yardımcı Olacak
Üniversitemizde Elektronörofizyoloji Programı ile uygulama odaklı eğitim modeline ağırlık vereceklerini ve sağlık alanında niteliği artırmayı hedeflediklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Türkiye’de alanında yetkin olan yardımcı sağlık personeli ihtiyacının sağlık politikasının en önemli ve vazgeçilmez konusu haline geldiğini belirtti. Rektör Alma, “Nöroloji ve fizyolojinin önemli bir dalı olan elektronörofizyoloji alanında eğitim görecek olan öğrencilerimiz, santral sinir sistemi bozukluklarıyla süregelen hastalıkların bozukluklarını tespit etmekte yararlanılan nörofizyolojik yöntemlerin kullanılmasında uzman hekimlerin denetiminde çalışabilecek elemanlar olarak yetişecek. Elektronörofizyoloji programı sağlık alanında eğitim görmek isteyen öğrenciler için kariyer fırsatı da sunuyor. Mezunlar üniversitelerde, yurtiçi ve yurtdışı destekli bilimsel araştırmalarda elektronörofizyoloji teknisyeni olarak çalışabilirler. Özellikle, elektronörofizyoloji teknisyenleri sayısının yüksek olmaması, iş fırsatlarını arttırıyor” ifadelerini kullandı.
“Podoloji Programı ülkemizde az sayıda bulunan programlardan bir tanesi”
Podoloji Programının da ülkemizde az sayıda üniversitede bulunduğunu ifade eden Rektör Alma, “Podoloji; ayakların şekil ve sağlığı ile ilgilenmek, çeşitli yardımcı sağlık malzemeleri ile ayak sağlığı sorunlarına çözüm bulmak, yara bakımını yapmak, iyileştirme ve önleme çalışmaları yapmak gibi ayak sağlığı ile ilgili hizmetleri ifade eden bir terimdir. Türkçe Podoloji’yi, ‘Ayak Sağlığı Bilimi’ ya da ‘Ayak Sağlığı Teknikerliği’ olarak ifade edebiliriz. Podologlar, diğer yardımcı sağlık personelinin çalıştığı gibi, hem kamu sağlık kurumlarında hem de özel hastaneler, sağlık merkezleri ve polikliniklerde ilgili uzman hekim ile birlikte çalışabilirler.” 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası