İlik Nakli Olmayı Bekleyenler İçin Kan Bağışı

Tarih : 2019-02-21 / Kategori : Sağlık

İlik Nakli Olmayı Bekleyenler İçin Kan Bağışı

        Iğdır Belediyesi tarafından başlatılan “Donör ol, umut ol” kan bağışı ile Zübeyde hanım bulvarında kurulan Kızılay’ın aracında, kök hücre için kan verildi.

 

          Iğdır Belediye Başkanı Av. Murat Yikit,  eşi Selda Demir Yikit ve Belediye personeli ile birlikte Kızılay aracının önüne gelerek kan veren Başkanı Murat Yikit:” son zamanlarda ulusal ve sosyal medyada yer bulun Öykü Arin ile başlayan ilik nakli ve lösemi kanserine dikkat çekme konusunda bir çalışma vardı. Bizlerde buna kayıtsız kalmadık. Özellikle lösemi kanserinde çocuklarda yüzde 35 gibi çok ciddi bir risk var. Biz burada tedavi gören hastalara umut olabilmek için kan bağışında bulunuyoruz. Hiç tanımadığımız birine hayat vermenin mutluluğu tarif edilemez. Bütün Iğdırlı vatandaşlarımızı bu kan bağışına destek vermeye, hastalara umut olmaya davet ediyorum. Bizler Iğdır Belediyesi olarak bu çalışmaya destek veriyoruz. Mesai arkadaşlarımıza bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. “dedi.
          Umuyorum ki aranan donör bulunur ve hastalarımız sağlığına kavuşur diyen Başkan Yikit:”  Aranan donörün bulunması için hiç beklenmedik bir kişinin değerleri uyumlu çıkabilir. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum. Ayın 24’üne kadar Kızılay aracımız Zübeyde Hanım Bulvarında olacak. Ne kadar çok vatandaşımız katılır, kan bağışı yaparsa; aradığımız donör o kadar çabuk bulunur ve vatandaşlarımızı sağlığına kavuştururuz. ”dedi.
           18-50 yaş arası sağlıklı her insan kök hücre bağışında bulunabilir. Kan veren kişilerden üç küçük tüp kan alınıyor. Alınan kanlar kayıt altına alındıktan sonra laboratuvara gönderiliyor. Bütün ön testleri yapılıyor. Uygun eşleşme bekleniyor. Hepatit B, Hepatit C, AİDS ile Sifiliz gibi hastalıklara sahip olan kişiler ise kök hücre bağışında bulunamıyor.

Foto Galeri
İlik Nakli Olmayı Bekleyenler İçin Kan Bağışı İlik Nakli Olmayı Bekleyenler İçin Kan Bağışı İlik Nakli Olmayı Bekleyenler İçin Kan Bağışı İlik Nakli Olmayı Bekleyenler İçin Kan Bağışı

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası