Iğdır Üniversitesinde “Kadın Olmak” Konulu Konferans Düzenlendi

Tarih : 2019-03-14 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Üniversitesinde “Kadın Olmak” Konulu Konferans Düzenlendi

         Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda “Kadın Olmak” konulu panel düzenlendi. Konferansa; Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden konuşmacı olarak Doç. Dr. Zekiye Demir katıldı. Panele ayrıca Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katılım sağladı.
 

          Konferansta ilk olarak söz alan Doç. Dr. Zekiye Demir, İslam dininden önce ve sonra kadının değeri hakkında çeşitli bilgiler aktardı. İslam dininde kadının önemli bir rol üstlendiğini belirten Demir, ilk şehit kadının kim olduğu, hicrette ve akabe biatlarında kadınların nasıl bir rol oynadığını ve kadınlar hususundaki uydurma hadislerden bahsederek, ilim ve eğitimden mahrum olan kadının iyi bir anne, iyi bir evlat olamayacağını ifade etti.
           Demir'in konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma söz aldı. Rektör Alma konuşmasında, “Dünya kadınlar günü anısına burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Her başarının ardında bir kadın vardır. Kadın, toplumun en etkili yönlendirici ve birleştirici koruyucu unsurdur. Unutmamalıdır ki istiklal savaşının Nene Hatun'u, Halide Edip Adıvar'ın Halime Çavuş'u bizim kadınlarımızdır. Tarih bu konuda şöyle seslenir; “kadının müdahil olmadığı, kafasında yer bulmadığı hiçbir sosyo-kültürel ve siyasal hareket başarı yakalayamaz” ifadelerini kullandı.
           Konferans, Doç. Dr. Zekiye Demir’in konuşmasının ardından toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası