Iğdır Üniversitesi, Doğu Anadolu Kariyer Fuarında

Tarih : 2019-03-16 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi, Doğu  Anadolu Kariyer Fuarında

      Doğu Anadolu Bölgesinde, bölgesel çapta düzenlenen ilk kariyer fuarı olma özelliği taşıyan “Doğu Anadolu Kariyer Fuarı” kapılarını açtı. Iğdır Üniversitesinin Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Hakan Güngörmez’in öncülüğünde katılım sağladığı fuarın açılışında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da yer aldı.

           T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin öncülüğünde, Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen “Doğu Anadolu Kariyer Fuarı”, Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde başladı. Fuarın açılışına Erzurum Valisi Okay Memiş, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofis Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ, Zehra Taşkesenlioğlu ile Selami Altınok, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ile bölge üniversite rektörleri ve çok sayıda misafir katıldı.
          Doğu Anadolu Bölgesinde, bölgesel çapta düzenlenen ilk kariyer fuarı olma özelliği taşıyan fuar, çeşitli sektörlerden firmalarla üniversite öğrencilerini bir araya getiriyor. Fuarda firma kurum ve kuruluşların yanı sıra aralarında organizasyon paydaşı olarak yer alan Iğdır Üniversitesinin de bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesinden on katılımcı üniversite de yer alıyor.
         Iğdır Üniversitesi Doğu Anadolu Kariyer Fuarına Çıkarma Yaptı
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma,  üniversitemiz standında bir konuşma da yaptı. Rektör Alma konuşmasında, “Iğdır Üniversitesi olarak 45 öğrencimiz ve kariyer araştırma ve uygulama merkezimizle burada stant açtık. Bizim üniversite olarak 10 yıllık bir mazimiz var; ancak sürekli büyümeye devam ediyoruz. Üniversitemizde birçok önemli laboratuvar kurduk ve  kurmaya devam ediyoruz. Öte yandan öğrencilerimizin üniversiteyi bitirdiğinde iş bulmaları için bu tip fuarlara sürekli iştirak etmeleri gerekiyor, bu anlamda öğrencilerimize her zaman yardımcı olacağız. Kendilerini geliştirmeleri için bu gibi fuarlarda teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeleri gerekiyor” dedi.
Rektör Alma daha sonra fuarda hem üniversiteler hem de kamu kurumları ve özel sektör tarafından kurulan standları gezerek bilgi aldı. Fuarın ilk gününde standımıza yoğun ilgi gösterildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası