18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ÇELENK SUNUM PROGRAMI

Tarih : 2019-03-18 / Kategori : Genel Haber

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ÇELENK SUNUM PROGRAMI

      18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü nedeniyle ilimizde düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı ve akabinde Mehmet Çavuş Şehitlik Anıtına çelenk sunumu yapıldı.
 

     Program; Atatürk Anıtına sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Iğdır Gazi ve Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin çelenklerinin sunulması ile başlayarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, günün anlamına binaen konuşmanın yapılması ve şiirlerin okunması ile devam ederek daha sonra Mehmet Çavuş Şehitlik Anıtına geçilip, Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Iğdır Gazi ve Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği çelenklerinin sunumu, şehitlerimiz için saygı atışı yapılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Şehitlik defterinin imzalanması ile devam ederek, şehitlerimizin temsili mezar taşlarına karanfil bırakılmasının ardından son buldu. 
Vali  Enver Ünlü, Şehitlik defterinde şu ifadelere yer verdi, “Milletin ruhuna cevher gibi işleyen aziz şehitlerimiz; Bozkır topraklarında Türk’ün ateşi yandığından beri varoluş mücadelemizin ve bekamızın en büyük bekçisi en büyük nişanı oldunuz. Yüzyıllardır çeşitli coğrafyalarda farklı mücadeleler içerisinde bulunan kıymetli milletimizin geleceğine yönelik olan en büyük inancı sizlersiniz.Siz ki aziz bedenlerinizi bu topraklara bağışladınız. Sizlerin yaktığı vatan ateşi alevlendirdiği millet sevgisi Kut’ul Amare’den Çanakkale’ye Kurtuluş Mücadelesinden 15 Temmuz Zaferine kadar bu milletin kollektif bilinçaltına nakış gibi işlenmiştir. Sizler hiç düşünmeden milletimizin bekası için ruhlarınızı semaya dost eylediniz analarınızın yüreğini yakıp geleceğimizi kurtardınız. Aziz şehitlerimiz; vatanın kara bağrında ebedi istirahatgahında nurlar içinde Işık saçan mücadeleniz pusulamızdır. 
Dünyada karanlık maddeci ve doymak bilmeyen zihniyetleriyle bize diz çöktürmek için her türlü tezgâhı ortaya koyan düşmanlarımıza Çanakkale’de yaşattığınız hezimet sadece bir deniz zaferi değil milletimizin geleceğine ve varoluşuna yön veren bir zafer felsefesidir. Yeniden ayağa kalkabilmemizin güç kaynağıdır. Aziz şehitlerimiz; Çanakkale destanının o müthiş direnişi, memleketin her bir evladının yüreğinde nurlu bir ateş gibi bulunan o kahramanlık destanını Çanakkale’de bırakmış değiliz.
       Bugün de aynı gururla aynı heyecanla aynı imanla aynı inanç ve teslimiyetle sizden aldığımız iman ve zafer sancaklarını göklerde dalgalandırıyor sizleri minnetle selamlıyoruz. Bu millete haklarınızı helal ediniz. Beka suyunu sizin elinizden içtik. Bu çeşmeleri kurutmayız. Rahat uyuyunuz. Ruhunuz şad olsun!” 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü münasebetiyle Kültür Merkezinde anma programı düzenlendi.
       Programa Vali  Enver Ünlü, eşi Sema Ünlü Hanımefendi, Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı P. Albay Yılmaz Doğan, protokol üyeleri, kurum müdürleri, gazilerimiz, şehit aileleri ve öğrencilerimiz katıldı.
         Program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayıp, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ve Çanakkale isimli oratoryonun sunumu ile devam ederek ödül töreni ile sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası