MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÖNEN” ÇANAKKALE TÜRK MİLLETİNİN DESTANSI MÜCADELESİNİN GÖSTERGESİDİR.”

Tarih : 2019-03-20 / Kategori : Eğitim

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÖNEN”  ÇANAKKALE TÜRK MİLLETİNİN DESTANSI MÜCADELESİNİN GÖSTERGESİDİR.”

                 Iğdır Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle bir mesaj yayınladı.
            Gönen, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk milletinin destansı mücadelesinin göstergesi, Türk tarihinin en köklü zaferlerinden birisidir. “dedi.
             

              Gönen mesajında şu görüşlere yer verdi:” Tarih boyunca; egemenlik ve bağımsızlığını, millî birlik ve beraberliğini her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda ödediği bedellerle destanlar yazan Türk Milletinin diriliş çağrısı olan Çanakkale Zaferi’nin 104.yılının haklı gururunu yaşıyoruz..
            Yüzyılın bu dehşetengiz nefsi müdafaasında aziz milletimiz, emperyalizmin kirli oyunlarını boşa çıkarmış, mazlum uluslara da bir umut ışığı olmuştur. Hür yaşama arzusu kodlarında kayıtlı olan milletimizin iradesi “Ya istiklal Ya ölüm !” kararlılığıyla vuku bulmuş ve dünyaya “ Çanakkale Geçilmez” mesajını vermiştir. Bir hilal uğruna nice güneşlerin battığı bu vatan toprağı milletimizin sinesinde ebediyete kadar çok kıymetli bir yer teşkil edecektir.
Birinci Dünya Savaşı’nın kilit cephelerinden olan Çanakkale’de silah ve insan gücü üstünlüğüne rağmen Türk ordusu, üstün muharebe taktiklerini ustalıkla kullanarak bu toprakların asıl sahibinin kim olduğunu dosta düşmana göstermiştir. Cesaret, metanet, sebat ve hürriyetin her neferde ayrı ayrı tecelli ettiği bu inanç milletimizin kodlarındadır. Gelibolu’da Anafartalar’da Conkbayırı’nda her siperde bir destan yazan ve alnında bir gül açmışçasına toprağa düşen vatan evlatları, “Bedr´in Arslanları” gibi ebediyetin göğüne yükselerek arş-ı alaya ulaşmıştır.
          Bu savaş, aynı zamanda dünyaya bir medeniyet dersidir. Kahraman Mehmetçik harp sahasında dahi düşmanından esirgemediği merhameti ve şefkati ile dünyaya insanlık dersi verdi. Bu topraklar üzerinde, güneş bir daha hiç batmasın diye en seçkin, yetişmiş ve en verimli nesillerini feda eden aziz milletimiz, emperyalizmin kirli emellerini Çanakkale Boğazı’nın soğuk sularına gömmeyi başardı.
          Çanakkale Zaferi “Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum.” diyen ve yüreği vatanı kadar büyük Mustafa Kemal Atatürk’ün istiklal yeminidir. Kurtuluş Savaşı’mızın mayasıdır. İnanmış bir halk karşısında hiçbir gücün duramayacağının ispatıdır. Milletimizin cesaretle, yekvücut şahlanışının simgesidir. Çanakkale’de abideleşen bu ruh kudreti mazisi zaferlerle dolu milletimizin eseridir. 
           Güneşle birlikte doğudan yükselen hilali, yıldızı ile buluşturan al bayrağın gölgesi vatan üstüne düştüğü müddetçe korkuya, tereddüte ve yılgınlığa asla yer vermeyeceğiz. Bugün tarihe altın harflerle yazılan bu kutlu zaferin, yürekleri kabartan gururuyla geleceğe umutla bakıyoruz. 
Sevgili çocuklar, hiç kuşkusuz sizler de tarihin akışını değiştiren ecdadınızdan aldığınız bu bayrağı ebediyete kadar aynı hassasiyet, kararlılık ve inançla taşımaya devam edeceksiniz. Bu mukaddes miras sizlere emanet. Aziz şehitlerimizin temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizler tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir.
          Şanlı tarihimizin ebedi kahramanları; bize bu toprakları vatan kılan fedakârlığınızı asla unutmayacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, bugün de gerek sınırlarımızın güvenliği için gerekse sınır ötesinde bu topraklara, ay yıldızdan gayrı gölge düşmesin diye can veren ve bir karış vatan toprağına leke sürdürmeyen son nefesini ülkesine ve milletine helal etmiş kahraman Mehmetçiğimizi ve vatanı uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet , minnet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.