Rektör Alma KAISİAD’ın 9. Geleneksel İftar Yemeğine Katıldı

Tarih : 2019-06-01 / Kategori : Eğitim

Rektör Alma KAISİAD’ın 9.  Geleneksel İftar Yemeğine Katıldı

        Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği (KAISİAD) tarafından Avcılar DoubleTree by Hilton Hotel’de düzenlenen 9. Geleneksel İftar yemeğine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da katıldı. İftar programı öncesinde tertip edilen panelde, “Sürdürülebilir Kentler için Sürdürülebilir Sivil Toplum Kuruluşları: Kars, Ardahan ve Iğdır Örneği” isimli proje sunumuna da yer verildi.
 

        Gökçe: İstanbul ve KAİ Bölgesinde Birçok Etkinlik Gerçekleştirdik
        Panelin açılış konuşmasını yapan KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe “Bugün bizi yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bizler 2010 yılında kurulmuş Kars, Ardahan ve Iğdırlı işadamlarını bir araya toplamayı amaçlayan İstanbul gibi bir metropolde doğduğumuz topraklara ahde vefa olarak bir şeyler yapma çabası içerisindeyiz. Kars, Ardahan ve Iğdır’a iki yıl öncesine kadar 3500 öğrencimizin giyim, kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladık. Bölgemizde birçok okulun tadilatını yaptık. Son olarak 1 yıl önce 90 engeli vatandaşımız için Kars, Ardahan, Iğdır’a akülü araba götürüp teslim ettik. İstanbul’da birçok önemli etkinlik gerçekleştirdik. İlki 2016 yılında olmak üzere son 3 yılda bölge derneklerimizin de desteği ile Kars, Ardahan, Iğdır tanıtım günleri etkinliği düzenledik. Bu etkinliklerimiz çok sayıda ulusal medyada yer buldu” şeklinde konuştu.
        Rektör Alma İşadamlarından Yurt Yapmalarını İstedi
        Iğdır'da olan STK'larla yakın işbirliği içinde olduklarını söyleyen Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ise, "Üniversitede 30 civarında öğrenci kulübü aktif olarak çalışıyor. Iğdır markasını geliştirmeye çalışıyoruz. Iğdır kayısısına coğrafi işaret aldık. Kayısı ve elmayı güneş enerjisi ile kurutarak Almanya'ya ihraç ediyoruz. İlde üretim faaliyetlerini artırıcı projelere yönelerek beyin göçünü önlemeyi amaçlıyoruz. Akademisyenler ile sanayici kesimi OSB'de ayda bir kez buluşmakta ve ortak çalışmalar yürütülmektedir” dedi. Rektör Alma, son olarak yemeğe katılan iş adamlarını Iğdır’a davet ederek onlardan öğrencilerimiz için yurt yapmalarını istedi. İftar yemeğinden sonra işadamları Üniversitemiz Rektörü Alma’ya bazı sorular yöneltti. Üniversitemizdeki gelişmeler ile ilgili işadamlarına bilgi veren Rektör Alma, Iğdır’ın yatırımlara açık bir il olduğunu ve coğrafi özelliklerinden ötürü doğan avantajları da vurguladı.
İftara Katılım Yoğun Oldu
         KAISİAD Geleneksel İftar yemeğine Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu ve çok sayıda STK Başkanı ve temsilcileri katıldı. Ayrıca birçok siyasetçi, işadamı, savcı, hâkim, doktor, gazeteci ve bürokratta iftar yemeğine katılım gösterdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası