Iğdır Üniversitesi Öğrencilerine KOSGEB Girişimcilik Sertifikası Verildi

Tarih : 2019-06-07 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi Öğrencilerine  KOSGEB Girişimcilik Sertifikası Verildi

        Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda düzenlenen törenle, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Kursuna katılan üniversitemiz öğrencilerine katılım sertifikası verildi.
 

          Iğdır Üniversitesi ve KOSGEB arasında imzalanan protokol kapsamında girişimcilik eğitimini tamamlayan öğrenciler için Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda sertifika töreni düzenlendi. Törene Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, KOSGEB Iğdır İl Müdürü Eyüp Taşkın, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ercan İnce, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
‘ KOSGEB Eğitimiyle İş Hayatına Atılmış Oluyorsunuz’
           Ülkemiz için girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasına vurgu yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, katma değer üreten yeni işletmelerin ekonomiye kazandırılması gerektiğini belirtti. İstihdam sağlanması için KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin büyük önem taşıdığını söyleyen Rektör Alma, “Burada aldığınız bu belgeler ile aslında iş hayatına adım atmış oldunuz. Biz öğrencilerimizden çok umutluyuz. Gerçekten üretmek için çabalıyorlar. Bazı öğrencilerimizin girişimciliklerine de şahit olduk. Biz her zaman diyoruz; üniversite olarak size destek olmaya hazırız.  KOSGEB desteklerini 3 yüz 60 bine çıkarmış. Bu iş yapmak isteyenler için büyük bir fırsat. Iğdır Üniversitesi olarak bölgede büyük imkânlar oluşturuyoruz. Biz sahaya inerek sanayicilerimizin sıkıntılarını dinlemeliyiz.  Bunun yanında devletin teşvik amaçlı uygulamalarından sanayicilerin haberdar edilmesi gerekir” şeklinde konuştu.
‘Tüketici Değil Üretici İnsanlar Yetişsin İstiyoruz’
           Eğitim kapsamında verilen sertifikanın Türkiye’nin her yerinde geçerli olduğunu ifade eden KOSGEB Iğdır İl Müdürü Eyüp Taşkın ise, “Bugün siz bir iş kurmak isterseniz ilk ihtiyacınız olan bu girişimcilik sertifikası olacaktır. Siz de bugün bu sertifikaları alarak iş kurmanın ilk adımını attınız. KOSGEB destekleri yılbaşından sonra daha da arttı. Biz insanların tüketici değil, üretici olması için çabalıyoruz. Her sektör için desteklerimiz devam ediyor. Iğdır’da birçok işletmenin açılışına şahit olduk. Bu destekler ile herkes kendi işinin patronu oldu” dedi. 
          Girişimcilik desteği veren Rektör Alma’ya teşekkür eden Taşkın, sertifika almaya hak kazanan öğrencilere de başarılar diledi. Tören, kursiyerlere katılım sertifikası verilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası