Ayıdan Post Olmaz, Ermeni’den Dost Olmaz

Tarih : 2019-06-08 / Kategori : Genel Haber

Ayıdan Post Olmaz,  Ermeni’den Dost Olmaz

         Ermeni'den dost olmaz, birileri her ne kadar dost diye kendini kandırsa da madalyonun diğer tarafı öyle gözükmüyor.
        Ermenistan Spor Kültür ve Turizm Organizasyonu Başkanı İştan ZAKARYAN ile Yeravan DEVLET Üniversitesi Tarih Fakültesi Dekanı Edik MİNASYAN ve Tarih Fakültesi Öğretim Görevlisi Aşot SOĞOMONYAN Kars Belediyesine sözde nezaket ziyaretinde bulunmuşlar.

        Kars Belediyesi de çok önemli bir şey yapmış gibi Belediye resmi internet sitesinde de haberi yayınlamış.
          Türkiye’nin hassasiyetlerini gözetmeden, bölge hassasiyetlerine bakmadan böyle bir şey yapılması akıllara durgunluk veriyor. 
         Türk ve Müslüman toprakları üzerinde kurdurulan, bu aşamalarda Türk ve Müslüman insanlarına akıl almaz zulümler yapan, her fırsatta bu zihniyetlerini devam ettiren, yakın zamanlarda Can Azerbaycan topraklarını işgal eden, eşi benzeri olmayan soykırımı Karabağ’da, Hocalı’da ve birçok yerde gerçekleştiren     Ermenilerin fırsat buldukça Türkiye Cumhuriyetini zora sokma çalışmalarını devam ettirirken, Türkiye’den toprak talebi yaparken; Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bir belediyede ağırlanmaları projenin bir kolu mudur?
        Ermeni çetecilerinin Kars ve çevresinde Müslüman ahaliye yönelik katliamları 1915- 1920 yılları boyunca sürmüştür. Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde 1914 yılından itibaren yoğunlaşan Ermeni tedhiş hareketleri Rus ordusunun Doğu Anadolu Bölgesi’nde gerçekleştirdiği işgallerine paralel olarak şiddetini artırmıştır. 
1915 yılı ortalarında sadece Kars ve Ardahan havalisinde katliama uğrayan Müslümanların sayısı 30.000’e ulaşmıştır.
Kars’ta, Iğdır’da, Tuzluca’da ve Aralık’ta, çoluk çocuk, genç ihtiyar yüzlerce Türk ve Müslüman, Ermeniler tarafından öldürülmüştür. İkinci Kafkas Kolordu Komutanlığı’ndan Üçüncü Ordu Komutanlığı’na 16 Mayıs 1918’de gönderilen raporda; Ermenilerin Kafkasya’da Türklere karşı yürüttükleri katliamları artırdıkları bildirilmiştir. 29 Nisan 1918’de Gümrü’den Ahalkelek’e gelen 3000 Müslüman göçmen, Ermeniler tarafından öldürülmüştür. Aynı günlerde top ve makineli tüfeklerle donatılmış olan 1000 kişilik Ermeni çetesi Tuzluca ve Erivan bölgesindeki Türk köylerine saldırarak kadınları ve çocukları katletmiştir.
Son yıllara kadar yapılan toplu mezar kazıları Ermenilerin yaptığı mezalimlerin ne kadar geniş çaplı olduğunu gözler önüne sermektedir. 1915-1919 yılları arasında Ermeni Çeteleri Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzincan, Tercan, Erzurum-Cinis, Alaca, Ilıca, Tepeköy, Dutçu, Erzurum Merkezde; Yanıkdere, Karskapı, Ezirmikli Osman Ağa ve Mürsel Paşa Konaklarında, Firdevsoğlu Kışlası’nda, Erzurum; Yeşilyayla, Hasankale, Tımar, Köprüköy, Horasan, Kars Derecik ve Subatan’da, Van-Zeve’de, Ağrı’da, Bitlis’de, Iğdır-Oba, Hakmehmet ve Gedikli de, Ardahan-Yanık Camii, Göle-Esenboğaz Köyü, Çıldır-Kotanlı Köyünde on binlerce Müslümanı katletmişlerdi. Bu sayılan bölgelerin çoğunda yapılan kazılar Ermeni mezalimini gözler önüne sermektedir.
Bölgenin bu hassasiyetleri gözetilmeden, Bir Millet, İki Devlet dediğimiz Can Azerbaycan’ın topraklarının işgalinin devam ettiği bu süreçte Kars Belediye Başkanlığı’nın yaptığı Bu ne densizlik… 
Ermeni'ler bizim dostumuzdur diyenlere;
Ayıdan Post Olmaz , Ermeni'den Dost Olmaz !!!
YAZIKLAR OLSUN !!!!!!!!
Ziya Zakir ACAR
Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve 
  Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme
               Derneği Başkanı

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası