Iğdır Üniversitesi Ailesi Bayramlaşma Programında Bir Araya Geldi

Tarih : 2019-06-12 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi Ailesi Bayramlaşma Programında Bir Araya Geldi

       Iğdır Üniversitesinde görev yapan akademik ve idari personel, Karaağaç Kampüsü Uygulama Otelinde düzenlenen bayramlaşma programında bir araya geldi. Üniversite  Rektörü Prof.Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın katıldığı bayramlaşma programına; Üniversitemiz GenelSekreteri Nedim Duman, fakülte dekanları, enstitü ve yüksekokul müdürleri, daire başkanları ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.
 

        Rektör Alma: “Bayramların en büyük özelliği insanları bir araya getirmektir”
        Programda bir konuşma yapan Rektör Alma, her bayram yaptıkları bayramlaşma programının önem arz ettiğini ifade ederek, “Üniversitemizin tüm çalışanlarının bayramını tebrik ediyorum. Bayramların en büyük özelliği insanları bir araya getirmektir. Biz de bugün bir bayram vesilesi ile bir araya geldik. Avrupa’da insanlar sadece yılbaşında bir araya gelir, aileziyaretine giderler. Biz de ne yazık ki öyle günlere doğru gidiyoruz. Bunun nedenini araştırmalı, değerlerin nasıl korunduğu ile ilgili tespitlerde bulunmalıyız. Iğdır Üniversitesi olarak bununla ilgili bilimsel bir çalışma başlatmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
         “Geleceğin öğretmenini, mühendisini yetiştiriyoruz”
          Iğdır Üniversitesinin ülkedeki konumuna da değinen Alma, “Ülkemizin geleceği adına Iğdır Üniversitesi olarak çok önemli işler yapma arzusuyla çalışıyoruz ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz bir eğitim kurumu olarak geleceğin öğretmenini, mühendisini yetiştirmekteyiz. Bundan dolayı bize büyük bir görev düşmekte. Bu yörenin zenginliklerini ortaya çıkaracak projeler hazırlıyoruz. Iğdır, maden kaynağı bakımından zengin bir yöre olduğu için bu konuda çalışacak akademisyenler de yetiştirilmekte. Bu alanda çalışma yapan bölümler de açıyoruz” dedi.
         “17 ülkeden öğrencimiz mevcut”
          Üniversitenin akademik durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Rektör Alma konuşmasını şöyle sonlandırdı. “Çabalarımız sonucunda üniversitemizde akademisyen sayısını 210 kişiye çıkardık. Birçok lisans, yüksek lisans ve doktora programı açtık. Bu sene hedeflediğimiz öğrenci sayısında çıtayı biraz daha yükselttik. 17 ülkeden bugün üniversitemizde birçok yabancı öğrencimiz eğitim görmekte. Ülkemizin ihtiyacı olan ara elemanlarını yetiştirmenin yanı sıra Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlayacak birçok projeyi hayata geçirme gayreti içindeyiz. Bizler ülke genelindeki kurumlar ile iş birliği ve güç birliği içinde çalışıyoruz.”
         Ramazan Bayramı bayramlaşma programı, yapılan ikramlarla son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası