ÖRNEK ÇİFTÇİ ALİCAN AKÇAN’DAN GAZETEMİZE ZİYARET

Tarih : 2019-07-09 / Kategori : Genel Haber

ÖRNEK ÇİFTÇİ  ALİCAN AKÇAN’DAN GAZETEMİZE ZİYARET

         Sahip olduğu mikroklima iklimi ve coğrafi yapısı dolayısıyla her türlü meyve ve sebzenin yetiştiği Iğdır ovasında ilk karpuz hasadı yapıldı. 
Örnek çiftçi Alican Akçan’ın organik karpuzları 25 gün önceden piyasaya çıktı. 
 

           İlk Karpuz hasadını yapan Örnek Çiftçi, Akçan, Yeşil Iğdır ve 15 Temmuz Gazetesini ziyaret ederek Yerli ve Organik karpuzu Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Cabbar Şıktaş’a takdim etti.
          Iğdır’da 15 yıl önce çiftçilik yapmaya başlayan Alican Açkan,100 dönüm arazi üzerinde organik tarım yaparak, şehirdeki diğer çiftçilere örnek oldum.  Organik karpuzları bu sefer 20 gün önce piyasaya sürdüm. Ürünleri bölge illerin yanı sıra Azerbaycan, Nahcıvan gibi ülkelere ihraç edeceklerini belirtti.  Açkan,“Ürettiğim ürünleri devlet yetkililerine hediye gönderdim. Burada ürettiğim ürünlerim yüzde 100 organik ürünlerve bu ürünler marka haline gelmiş durumda. Ürünlerimi Kars, Ağrı, Ardahan, Erzurum, ve bir çok ile gönderiyorum.”dedi.
         Örnek çiftçi Alican Akcan’ı tebrik eden Yeşil Iğdır ve 15 Temmuz Gazetesi Genel Yayın Müdürü Cabbar Şıktaş,  Adananın nasıl markalı karpuzu varsa Iğdır’ında markalı karpuzu vardır. Örnek Çiftçimize bol hasat ve bol  kazançlar diliyorum.” şeklinde 
konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası