Iğdır Kamu-Sen'den basın açıklaması

Tarih : 2019-08-21 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Kamu-Sen'den basın açıklaması

                    Türkiye Kamu-Sen Iğdır  İl Temsilciliği, toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin memur ve emekli maaş zamları teklifine ilişkin basın açıklaması yaptı.
               

          Türkiye Kamu-Sen il binasında  basın açıklaması yapan başkan Ali Arslan şunları söyledi:” Açıklamasında hükümetin memur maaşlarına yaptığı zam oranlarına tepki gösterdi.
                  Kamu-Sen Iğdır  İl Temsilcisi Ali Arslan, yaptığı açıklamada verilen maaş zammı oranının enflasyon hedefinin de altında teklif edildiğini söyledi.
Arslan, “Hayat pahalılığının bütün zorluklarını hep birlikte yaşıyorken memura, emekliye reva görülen zam revize edilmiş hali ile 2020’nin tamamı için yüzde 8,2, 2021’in tamamı için yüzde 6,1 teklifler böyle iken şuanda yıllık enflasyon, yaz ayları ortalamasına rağmen yüzde 16,65. Çarşının pazarın durumunu görüyoruz. Sadece kira ve gıda son bir yılda 297 lira zamlanmışken, bize son olarak teklif edilen yüzde 4 önümüzdeki yılın ilk 6 ayında ortalama maaşa 160, en düşük maaşa 120 lira artış demektir. Bu, hükümetin enflasyon hedefinin de altında zam teklif ederek resmen bizleri sefalete sürüklüyor. Biz buçuklu toplu sözleşmeleri çok gördük. Memurun masada yarım puana nasıl terk edildiğine hep beraber şahit olduk. Birilerini bilmeyiz ama bu teklif bu bütçeyi kurtarmaz. Yüzde 4’ler filan bize uymaz. Biz, bütün taleplerimizin haklı gerekçelerini açıklıyor, resmi verilerle destekliyoruz. Kamu işveren tarafından da 4+4 zammın gerekçesini bekliyoruz. Hedefiniz nedir? Enflasyon hedefinin yüzde 9,8 olduğu yerde memura yüzde 4+4 zam teklif etmenizdeki gerekçeniz nedir? Biz toplu sözleşmenin başından beri hep “Hedef enflasyona endeksli maaş zammından vazgeçin ”dedik. Ama bu konuda bile bizi yanlış anladılar. Biz “enflasyonun üzerinde zam yapın, refah artışı sağlayın dedik. Onlar enflasyon hedefinin de altında teklif ettiler.”
          BİZ REFAH İSTEDİK ONLAR SEFALET ÖNERDİ
          “Biz refah istedik onlar sefalet önerdi” diyen Arslan,”Biz ekonomik kurtuluş istedik onlar esarete devam dedi. 20 milyon vatandaşımızı adeta ateşe atmak anlamı taşıyor. Bu teklif bizlere başınızın çaresine bakın demek oluyor. Milyonlarca dar ve sabit gelirliyi enflasyona ezdirecek bu yaklaşımı kabul etmiyor, bu teklifi yok sayıyoruz. Kamu işveren tarafından tez zamanda mali ve diğer taleplerimizi içeren yeni bir teklif paketi sunmasını istiyoruz. 420 bin üyemizle, haklarımız için yapılacak her türlü mücadeleye yasal sınırlar içinde olmak kaydıyla desteğe hazır olduğumuzu buradan bir kere daha ilan ediyoruz.”diye konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası