HAYDAR ALİYEV FEN LİSESİNDEN YKS BAŞARISI

Tarih : 2019-09-10 / Kategori : Eğitim

HAYDAR ALİYEV FEN LİSESİNDEN YKS BAŞARISI

              Iğdır ilimizin güzide liselerinden olan Haydar Aliyev Fen Lisesi YKS sınavında büyük başarı göstererek çok sayıda öğrencisini üniversiteye soktu.
                   Okul müdürü Hikmet Ulaş,”  Bilindiği üzere fen liselerinde öğrenciler, fen bilimleri ve matematiğe ilgi duyan gençler; bilimsel çalışma yöntemlerini ve teknolojik olanakları kullanma yetkinliğini kazanmış, teorik konuları farklı yönleriyletartışabilen, bilimsel, sosyal ve kültürel çalışmalara ilgi duyan, Türkiye’nin gelişmesine katkı sağlayabilecek bireyler olarak yetişirler.
 

Haydar Aliyev Fen Lisemizde de öğrencilerimiz, internet aracılığıyla proje ve ödevleri için gereken bilgiye hızlı bir şekilde ulaşırlar. Öğrencilerin yoğun akademik çalışmaları çok çeşitli sosyal, kültürel, sanatsal ve spor etkinlikleriyle desteklenir. Eğitsel kol ve kulüpler öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkıda bulunurken farklı alanlarda kendilerini geliştirmelerine olanak sağlar. Öğrenciler toplum bilincini kazanacakları etkinliklere yönlendirilir ve desteklenir.”dedi.
Ulaş,şunları söyledi:”Haydar Aliyev Fen Lisesinde oluşturulan Ölçme ve Değerlendirme Birimi, eğitim alanındaki bütün yenilikleri izleyerek eğitim hedeflerine ulaşmasında ve öğrencilerin TYT ve AYT’ ye bilinçli bir şekilde hazırlanmasında etkin görev yapar. Burada öğretmenler öğrencilerle, 9. sınıftan başlayarak yoğun TYT ve AYT hazırlık çalışmaları ile okul sonrası ve hafta sonlarında bireysel veya grup halinde etüt çalışmaları yaparlar. Bu başarıda büyük pay sahibi öğrencilerimizi, öğretmenlerimiz ile okul yöneticilerimizi, velilerimizi kutluyor, tüm öğrencilerimize ülkemizin en güzel üniversite ve bölümlerinde başarılar diliyoruz.”
Okuldan mezun olup üniversiteye yerleşen öğrencilerde “ Hakan Ekber PAMUK (Ege üniversitesi Tıp Fakültesi)  Aybeniz ABLAY  (Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi) Hüseyin KUM  (Süleymen Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi) okul hakkında şunları söylediler.” Başarımız  çok kitap okuma ve düzenli çalışmaya bağlı, insanın önce kendisine inanması gerekir;İnanıyorsunuz ve istikrarlı bir şekilde çalışıyorsunuz. Belli bir disiplinle bunu yaptığınız zaman en son Allah’ın takdiriyle başarıya
ulaşıyorsunuz. Özellikle 11. ve 12. Sınıfta tempoyu arttırarak düzenli bir şekilde her gün okuldan geldikten sonra dersleri tekrar etmek gerekir. Okulumuzun imkânları iyiydi. O yüzden eve geldiğimizde  1-2 saat çalışmamız  yeterli oluyordu. Haydar Aliyev Fen Lisesi’de 4 güzel yıl
geçirdik. Sınava hazırlık bunun küçük bir kısmıydı; belki hayatımızda daha derin etkiler bırakan, daha önemli kısımlar da vardı. Burada üniversite sınavında başarılı olmaktan çok daha önemli şeyler de kazandık. Üstüne sınavda da başarı gelince güzel oluyor tabii. Hocalarımız sağolsun, bize yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptılar. 11 ve 12. sınıflarda hazırlık için okulda kurs açıldı, faydasını gördük. Arkadaş ortamı da çok iyiydi,birbirimizi hep çalışmaya teşvik ettik. İnsanın, tembellik etmesini engelleyen arkadaşlarının olması büyük nimet.4 yılın güzel geçmesi ve sonunda böyle taçlanmasında emeği olan herkesten Allah razı olsun arkadaşlarımız çok iyiydi, buna üniversite sınavı gibi yorucu bir süreç de dâhil. Bu zaman diliminde sorunlarımızı beraber aştık, elimizden geldiği kadar kimseyi geride bırakmamaya çalıştık. Sanıyorumki kolektif bir başarı ancak böyle geliyor. Bize bu duyguyu aşılayan da şüphesiz okul yönetimimiz ve hocalarımızdı. Bizim için gecesini gündüzüne katan bir ekip vardı daima yanımızda. Alanının en iyisi olan hocalarla çalışma fırsatımız oldu, bunun için okul idaresine ne kadar müteşekkir olduğumu ifade etsek azdır. Biz okul olarak üniversite sınavına sadece 12. Sınıfta hazırlanmıyoruz, alt dönemlerden itibaren doldura doldura  geliyoruz ve özellikle 11.sınıfta tabiri caizse bu yarışa dâhil oluyoruz. Denemeler, soru çözüm saatleri ve belirlediğimiz net hedefler bizlere kazandırdı. Her ne kadar başarıların üzerinde tek bir isim yazsa da aslında elde ettiğimiz başarılar sadece bir kişinin değil; bizim için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan hocalarımızın, daima
yanımızda olduğunu bildiğimiz ve bizi hep yüreklendiren, bize inanan her türlü sorunumuza çözüm bulmak için elindeki bütün imkânları ortaya koyan okul yönetiminindir.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası