Kurtuluşun kutlu olsun!

Tarih : 2019-11-08 / Kategori : Kültür & Sanat

Kurtuluşun kutlu olsun!

        1920 senesinin tam da bu günü idi-14 kasım. Bu güzel cah-celalın düşmanın ateşinden can kurtardı Aralık. Rusun iğrenç işgali o gün son buldu. kazandı milli mücadele, kazandı yurt, Vatan sevgisi, kazandı azatlık aşkı, cesaret, kahramanlık kazandı. Ve bu gün gurur günü oldu. haklı olarak bu kurtuluş destanı sevinç ve coşkuyla kutlanır. 14 kasım yalnızca  Aralığın kurtuluş tarihi değildir. 
 

Türkiyenin doğusunda güneş işıklarının daha nurlu saçdığı gündür. 3 ülkeyle sınırın, doğu kapısının kurtuluş günüdür. Bağımsızlık, özgürlük, millet, vatan sevgisi için birlik olunursa neler yapıla bilineceğin gerçek örneğidir Aralığın azatlığı için verilen bu savaş. Türkün kan kırmızı al bayrağının semada nazlı gelin gibi daima süzülmesi için İğdırlılar kalktı ayağa. çarpıştı, mücadele etdi, şehit verdi. Nehayetinde tarihin onur sayfasını yazdılar. Yurdu düşmandan temizlediler. Vatanın Kardeş ülke Azerbaycanla ayrılık korkusunu aradan kaldırdılar. 
       Geleceğe bir vatan armağan etdiler. Zaman geçti. 99 sene öncesinde yiğitlerin kanları bahasına aldığı   İğdırın doğu bucağındaki Başköy şimdi İğdırın en güzel, gelişmiş İlçesidir. halkın özgürce ve rahat yaşaması için her gün yeni adımlar atılıyor. Halkla devlet birlik olmuş, memur ve cemaat el-ele tutuşmuş gelecek nesil için çalışıyor. Bize düşende ecdadlarımızın emaneti olan Vatanın milli değerlerini, bütövlüyünü bu günden sonra da layıkıyla korumaktır. Cumhuriyyetin birliyi ve özgürlüyü için savaşan, canını kurban veren şehitlerimize sevgi, qazilerimize saygıyla Kurtuluşun kutlu olsun Aralığım.
         GÜLNAR Yüzbaşıyeva

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası