Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi Törenle Açıldı

Tarih : 2019-11-09 / Kategori : Eğitim

Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi Törenle Açıldı

        2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni kapsamında Üniversitemiz Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü Mediko-Sosyal binasında bulunan Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi törenle açıldı. Törene; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, 22.Dönem TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi(YİK) Bülent Arınç, kamu kurum amirleri, akademik personel ve öğrenciler katıldı.
 

        Rektör Alma: Kütüphanemiz ile her türlü bilgiye erişim imkânı sağlıyoruz
          Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, açılış töreninde yaptığı konuşmada Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi hakkında şu bilgilendirmelerde bulundu; “Kütüphanemiz 1000 metre kare alan üzerine kurulmuş olup 250 kişilik kapasiteye sahip. Aynı zamanda Karaağaç Kampüsümüzde 100 kişilik bir kütüphanemiz daha bulunuyor. Kütüphanemizde; 30 adet bilgisayar,  çalışma odası, süreli yayınlar salonu, eğitim odası, grup çalışma salonu, günlük dergi okuma alanlarıyla öğrenci ve akademisyenlerimizin daha rahat ve konforlu bir şekilde vakit geçirmeleri amaçlanmıştır. Ayrıca kütüphanemizde 2.000.000 adet dijital materyal mevcut. Bu materyaller sayesinde her türlü bilgiye ulaşma imkânını sağlıyoruz. Üniversitemizin kütüphanesine adını verdiğimiz Prof. Dr. Fuat Sezgin, büyük bir İslam düşünürüdür. Aslen Doğubayazıtlı olan hocamız, 1960 yılındaki ihtilalle üniversiteden ihraç edilip Almanya’nın Frankfurt kentindeki Goethe Enstitüsü’nde İslam Bilim Tarih Merkezi’ni kurmuştur.”
        Bülent Arınç: Üniversitelerin en güzel yerleri kütüphanelerdir
       Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın konuşmasının ardından, 22.Dönem TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç da bir açılış konuşması yaptı. Bülent Arınç, açılışı yapılan kütüphanenin çok güzel ve değerli bir eser olduğunu ifade ederek; “Üniversitelerin en güzel yerleri, kütüphanelerdir. Öğrencilerin, açılan bu kütüphaneden azami derecede faydalanması gerekir. Bunun yanında Prof. Dr. Fuat Sezgin ismi hakikaten bir marka. İslam âleminin yüz akı olarak ifade edersek abartmış olmayız. Bu büyük âlim için İstanbul’da bir bilim merkezi açıldı. Bu güzel kütüphaneler sayesinde de nice Fuat Sezginler yetişeceğine inanıyorum.” dedi.
        Bülent Arınç’ın konuşmasının ardından Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi’nin açılışı, kurdele kesilmesiyle gerçekleştirildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası