Öğrenciler Türk Malları haftasını kutladılar.

Tarih : 2019-12-19 / Kategori : Kültür & Sanat

Öğrenciler Türk Malları   haftasını kutladılar.

                Iğdır merkeze bağlı Melekli beldesi Şehit Er Aytekin Arslan İlkokulu 4. A Sınıf öğretmeni  Özkan Oğan 40 ilden gelen yerli ürünlerle Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası’nı kutladı. 
 

Öğretmen  Özkan Oğan, Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası’ı nedeniyle sosyal medyada yerli malı haftasını kutluyacağız yörelerinizin ürünlerini bekliyoruz diye yazınca  40 ilden yerli ürün geldi.Gelen ilgin ürünlerden biride Zonguldak  ve Soma dan  gelen kömürler oldu.
                Sınıfta bulunan 26 öğrencisine tek tip aşcı kıyafeti giydiren Oğan,40 ilden gelen ürünleri, sınıfta sergileyerek Yerli ürünlerle ilgili öğrencileri bilgilendirdi.
          Oğan,  amaçlarının yerli mallarının tüketimini artırmak ve tüketimde yerli mallarının tercih edilmesini sağlamak olduğunu kaydederek, ayrıca insanların parasını, eşyasını ve zamanını tutumlu bir şekilde kullanabilmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Bu etkinliklerle öğrencilerin yerli malı kullanmaya ve tutumlu olmaya özendirmek ve ülke ekonomisine az da olsa katkı sağlamayı bir görev ve sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden Oğan, Çeşitli yörelere ait ürünlerin tanıtıldığı etkinlik veliler tarafından da ilgi gördü.dedi.
             Yerli malı haftasında illerimiz ve ürünlerini tanıdık: 12-18 Aralık tutum ,yatırım ve Türk malları haftasında ülkemizin 7 bölgesinden yaklaşık 45 ilden ürünler geldi. Zonguldak'tan Ergün abimiz kömür,Gümüşhane’den Rıdvan abimiz köme,Ş.Urfa’dan Mehmet abimiz İsot İsparta’dan Duygu hanım gül suyu ,lokumu ve gül reçeli,Erzurum’dan kadayıf dolması gibi sayamadığım bir çok takipçimiz kendi illerine ait ürünleri gönderdiler.Bizde bugün bunları bir sergi haline getirdik.çocuklar hem yerli ürünleri tanıdı hemde gelen misafirlere tanıtıyorlar.ayrıca bugünde büyük kumbara ve barkot afişi yaparak 8-6-9 numaralarının Türk malı olduğuna dikkat çekiyoruz.Aldığımız yerli ürünler  sayesinde paramızda ülkemizde kaldığını öğreniyorlar.buradan tüm herkesin ürün alırken yerli malı almasına dikkat etmelerini istiyoruz.şeklinde konuştu.
                Öğrencilerde Yerli malı kullanmanın  önemine dikkat çekerek  herkes yerli malı kullanmalıdır.Marketlerden aldığımız ürünlerin barkod numarasına  bakıp  8-6-9 numarasıysa  Türk malı olduğunu anlayıp almalıyız.Tutumlu olmalıyız. Yerli ürünleri kullanmalıyız.Yerli malı Türkün malı herkes bunu kullanmalı dediler.
                Okul Müdürü Oktay Maral’da Özkan Oğan öğretmenimi kutluyorum. Güzel  bir etkinlik hazırlamışlar herkes yerli malı kullanmalı dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası