AnkaDER’den KARDEŞ YARDIMI

Tarih : 2020-04-10 / Kategori : Haberler

AnkaDER’den KARDEŞ YARDIMI

Merkezi Ankara’da bulunan AnkaDer Kültür Derneği Başkanı Derya Akdemir, Yönetim Kurulu Üyesi Gazeteci Oktay Musalı ve destek için işbirliği yapan Osmanlı Diriliş Halk Hareketi Teşkilat Başkanı Cihat Rahmi Akar el birliği yaparak ihtiyaç sahibi soydaşlarımızın yardımına koştular.

Korona Virüs salgını sebebiyle sınırların kapatılması, il dışı çıkışların yasaklanması,  20 yaş altı ve 65 yaş üstü insanların sokağa çıkmasının yasaklanması sebebiyle bulundukları evlerde mahsur kalan Azerbaycan vatandaşları Ankara’da ve İstanbul’da AnkaDer derneğine ulaşarak yardım talebinde bulundular. Yardım talebinde bulunan Azerbaycan Vatandaşlarının yardımına AnkaDer Dernek Başkanı Derya Akdemir, Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Musalı  ve Osmanlı diriliş halk harekâtı teşkilat başkanı Cihat Rahmi AKAR koştular.

AnkaDer Başkanı Derya AKDEMİR gazetemize yaptığı açıklamada şöyle dedi. Ulus olarak zor günler geçiriyoruz. Türkiye’de devletimiz her bir hanenin kapısını çalmak için yarışıyor. Mutlaka gözden kaçırdıkları da olacaktır. Bizler AnkaDer olarak gözden kaçan kardeş ülke Azerbaycan’lıların yardımına koşuyoruz. Azerbaycan benim öz vatanım ve kardeşlerimiz açken biz tok yatamayız. Elimizdeki tüm imkanları paylaştık ve paylaşmaya devam edeceğiz. Şimdiye kadar 30 aileye umut olduk. Cihad Rahmi Akar beye de yardımlarından dolayı minnettarız. Olanaklarımızı birleştirip her daim güzel adımlar attık. Azerbaycan Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in vatandaşlarımıza desteği ve Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi Xezer İbrahim ve elçilik çalışanlarının büyük başarılarına tanık olduk. Bu zor günlerde çok güzel bir dayanışma oldu. Emeği gecen herkese şahsım adına teşekkür ederim. İnsanlar artık paylaşmanın önemini bir kez daha anladı. Bizler içimizdeki vatan sevgisiyle hiçbir zaman yorulmadan çalıştık ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Herkesi sağduyulu olmaya çalışıyorum, kapı komsumuzdan başlayarak herkes bir aileye yardımcı olsa zor günleri kolayca aşarız.” dedi.

Ankara’da faaliyet gösteren AnkaDer Derneği başkanı Iğdır’lı hemşerimiz Derya Akdemir’e, yönetim kurulu üyesi Azerbaycanlı Gazeteci Oktay Musalı’ya, Azerbaycan Büyükelçisi Xezer İbrahim’e ve Osmanlı Diriliş Hareketi başkanı Iğdır’lı hemşerimiz  Cihat Rahmi Akar’a   bu duyarlı davranışından ötürü teşekkür ederiz.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası