Rektör Alma, Doğu Ekspresi Programının Canlı Yayın Konuğu Oldu

Tarih : 2020-06-03 / Kategori : Eğitim

Rektör Alma, Doğu Ekspresi  Programının Canlı Yayın Konuğu Oldu

Iğdır Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır’da yerel radyo yayıncılığı yapan Iğdır FM’in canlı yayın konuğu oldu.
Doğu Eksperi programında Üniversitemiz akademisyenlerinden Öğr. Gör. Burak İli ve Öğr. Gör. Hakan Bakar’ın sorularını yanıtlayan Rektör Alma; pandemi sürecinden uzaktan eğitime, Iğdır Üniversitesindeki son gelişmeleri dinleyicilerle paylaştı.
 

Salgın sürecinde öğrencilerden ayrı kaldıklarını ve uzaktan eğitimle dönemi tamamladıklarını belirten Rektör Alma, en kısa sürede tekrar bir araya gelmeyi umduklarını ifade ederek; “Bu süreçte öğrencilerimiz adına mağduriyet yaşanmaması adına tüm imkânlarımızı seferber ettik. Bahar dönemini sorunsuz bir şekilde kapattık ve önümüzdeki dönem için gerekli hazırlıkları yapmaya devam ediyoruz. 
Yine bu süreçte Üniversite olarak boş durmadık ve birçok projeyi hayata geçirmeye başladık. Siperlik ve dezenfektan üretimiyle kamu ve özel sektöre destek sağladık. Ayrıca ALUM merkezimizde ar-ge faaliyetlerini tamamladığımız Aldez Dezenfeksiyon Cihazlarını yakında seri üretime geçireceğiz. Bu cihazlarla havaalanları, gümrükler, hastaneler, kargolar, kuaförler, lokantalar, milli kütüphaneler, çalışma ofisleri, evler ve tüm alışveriş merkezlerinde hava, eşya ve teçhizat dezenfeksiyon işlemleri yapılabilecektir. Çok yakında bu ürünleri çok uygun fiyata milletimizin hizmetine sunacağız.” dedi.
Üniversitedeki peyzaj çalışmalarının sona erdiğini ve yemyeşil bir kampüs ortaya çıkardıklarının da altını çizen Rektör Alma, bununla birlikte uluslararası bir üniversite olma yolunda öğretim elemanından öğrencisine kadar vizyon sahibi bir eğitim kurumu oluşturduklarını kaydetti.
Program, sunucular ve öğrencilerden gelen soruların Rektör Alma tarafından cevaplanmasının ardından sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası