DEFTERDAR’A BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ

Tarih : 2020-06-04 / Kategori : Genel Haber

DEFTERDAR’A BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ

Yeşil Iğdır ve 15 Temmuz Gazetesi, Küresel Gazeteciler konseyi Iğdır İl Başkanı Cabbar Şıktaş,  Iğdır Defterdarı Abdulkadir Büyükfırat’ın ağabeyisi Merhum Abdulgaffar Büyükfırat’ın vefatı sebebiyle başsağlığı ziyaretinde bulundu.

  Iğdır Defterdarı Abdulkadir Büyükfırat taziyeden ötürü başsağlığı dileklerinde bulunanlara hitaben bir mesaj yayınlayarak şöyle dedi.

VEFAT VE TEŞEKKÜR

Ailemizin büyüğü kıymetli ağabeyim Abdulgaffar BÜYÜKFIRAT’ın ani vefatı nedeniyle cenaze için gittiğim memleketim Şanlıurfa’dan dönüp Iğdır’a geldikten sonra gerek sosyal medyadan mesajla ve telefon ederek başsağlığı dileyen Sayın Valimiz Enver Ünlü’ye, yine Iğdır’a döndükten sonra makamıma gelerek başsağlığı dileyen kamu kurumlarında görev yapan arkadaşlarıma, Iğdırlı eş ve dostlarıma, saygıdeğer mükelleflerimize, tanıdık, bildik dostlarıma, sosyal medyada başsağlığı dileyen, yurt içinden ve yurt dışından telefon açarak acımızı paylaşan arkadaş, eş ve dostlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Abdulkadir BÜYÜKFIRAT

Iğdır Defterdarı

ABDULGAFFUR BÜYÜKFIRAT KİMDİR?

1951 Samsat doğumludur.

İlkokulu bitirdikten sonra Malatya/Akçadağ Öğretmen Okuluna devam etti. 5. sınıfta Yüksek Öğretmen Okuluna seçildi. Ankara Yüksek Öğretmen Okulu Hazırlık Lisesini bitirmesinin ardından İzmir Yüksek Öğretmen Okulu ve Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik – Matematik Bölümünden mezun oldu.

İlk görev yeri olan Ordu/Perşembe Öğretmen Lisesinde öğretmenlik ve müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. Buradan Adıyaman Samsat Lisesine atanan BÜYÜKFIRAT 1980 yılında askerliğini İstanbul Hasdal 6.Topçu Alayında yedek subay olarak ifa etti. Askerlik görevinin ardından Adıyaman Lisesinde göreve başladı. Bu okulda Müdür Yardımcılığı, Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Vekilliği görevlerinde bulunan BÜYÜKFIRAT daha sonra Adıyaman İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 1990-1991 yılları arasında Adıyaman İl Milli Eğitim Müdür Vekilliği görevinde bulundu 1994-1997 yılları arasında ifa ettiği Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinin ardından mesleki yaşamına 1997-2000 yılları arasında tekrar Adıyaman İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak devam etti. 2000 Yılında İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına getirilen ve 4 yıl süren bu görevinin ardından Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan BÜYÜKFIRAT 2007 yılında atandığı Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde ise 14 ay bulundu.

5 Mayıs 2008 tarihinde Adana İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan Abdulgafur BÜYÜKFIRAT 2012 yılına kadar bu görevine devam etti.

2012 yılında Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı

2014-2018 yılları arasında Azerbaycan Eğitim Müşaviri olarak çalıştı.

 11 Nisan 2018 yılında yaş haddinden Eğitim müşaviri iken emekli oldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası