Tarihi Ceza Evi Yıkılıyor

Tarih : 2020-07-07 / Kategori : Haberler

Tarihi Ceza Evi Yıkılıyor

1953 yılında kurulan Iğdır Kapalı Ceza evi, yenisi yapıldığından ve içerisi tamamen boşaltıldığından yıkılmaya başlandı. 

67 yıllık tarihi bulunan ve bu 67 yıl zarfından nice anılara, acılara, zorbalığa, çaresizliğe  şahitlik eden Kapalı Ceza evi dün itibariyle sökülmeye başlandı. 

Topçular Mahallesinin merkezi yerinde bulunan ve zamanla etrafında konutların yapılması ile kötü bir görüntü sergileyen Iğdır Kapalı Ceza evi, Küllük Köyü, Havalimanı yolu üzerinde yapımı tamamlanan yeni Ceza evine taşındı. Taşınma işlemi bitip, eskisinin içi boşaltılan Ceza evi sökülmeye başlandı. 

Ceza evinin söküm işlemi bittikten sonra, Dilucu Gümrüğünde görev yapan ve PKK terör örgütü tarafından uğradıkları bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden 13 şehit Polis anısına yapılacak olan anıtın inşaatına başlanılacağı açıklandı.   

Anımsanacağı üzere Iğdır Valisi/Belediye Başkan V. Hüseyin Engin Sarıibrahim; “Bana çiçek getirmeyin, çiçek parasını şehitlerimiz için yapacağımız anıt için yardımda bulunun” açıklaması yapmıştı. Ceza evi yıkım işi bittikten sonra parkın yapımına başlanılacağı öğrenilmiştir. 

Iğdır’ın en eski mahallelerinden birisi olan Topçular mahallesinde ne acıdır ki hiç park yoktu. Mahalle sakinleri evlerinden çıktıklarında oturacak, dinlenecek bir alana sahip değillerdi. Ceza evinin sökülmesi ile Topçular mahallesi rahat bir nefes alacaktır. Umulur ki park inşaatına da tez zamanda başlanır ve bitirilir. 

 

Foto Galeri
Tarihi Ceza Evi Yıkılıyor Tarihi Ceza Evi Yıkılıyor Tarihi Ceza Evi Yıkılıyor Tarihi Ceza Evi Yıkılıyor

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası